Revista PreseiStiri

Revista presei locale

Gorjeanul: Minerii din toate carierele CEO, lăsați pe jos. Câteva mii de mineri de la cele opt cariere ale Complexului Energetic Oltenia au fost lăsate pe jos, marți, din neglijența administrației companiei, care nu a încheiat la timp contractele de transport cu prestatorii. Asta deși, Nicu Bunoaica, liderul de la Cariera Lupoaia, a avertizat că minerii vor rămâne înainte de Paște fără transport. Marți, a fost jale în unitățile miniere, apărând nemulțumiri la Lupoaia, Roșia, Roșiuța, Jilț, Pinoasa și Tismana. În unele unități, transportatorii au acceptat să-i ducă gratuit pe mineri la punctele de lucru de lângă utilaje. Totul după ce pe data de 15 aprilie, contractele semnate de CE Oltenia cu transportatorii privați au expirat,  majoritatea fiind încheiate în toamna anului trecut.

Au promis parc solar, dar au rămas cu datorii. Energie verde în comuna gorjeană Lelești. Asta promitea, în 2013, fostul primar Marian Rotaru. Un investitor privat urma să construiască aici un parc fotovoltaic pe o suprafață de 5 hectare. Au trecut șase ani de la mult trâmbițatul proiect, iar investiția de „milioane de euro” s-a concretizat doar pe hârtie. În câmp, nu s-a construit nimic! Ba din contră, firma care a concesionat terenul a rămas cu datorii importante către administrația locală. Actualul primar, Laurențiu Turcilă, așteaptă acum noi investitori care să ocupe bucata de pământ scoasă din circuitul agricol.

Gorj Domino: Economia la fondul de salarii pe 2015, pentru angajații CE Oltenia, în pronunțare. O instanță a Tribunalului Vâlcea urmează să se pronunțe, vineri, 19 aprilie, în dosarul inițiat de mai mulți salariați ai Complexului Energetic Oltenia nemulțumiți că fosta administrație Ciobotărică i-a prejudiciat nu a acordat economia la fondul de salarii, încălcându-se contractul colectiv de muncă. În cazul unei sentințe favorabile, fiecare angajat al CEO ar urma să primească o sumă de 1200 de lei, inclusiv cei disponibilizați între timp.

Pandurul: ALDE Gorj, campanie în cimitir. ALDE Gorj și-a propus să facă o altfel de campanie electorală în această primăvară. Nu împarte pliante, ci plantează flori. Marți, liderii și simpatizanții organizației au mers în Cimitirul Eroilor din Târgu-Jiu. “Când intri, pe stânga, este o piatră funerară pe care sunt scrise numele localnicilor care au murit în decembrie 1989. Șaisprezece eroi! Zece dintre ei, cu vârste până în 22 de ani. Fără jertfa lor, n-am fi avut niciunul dintre drepturile și libertățile dobândite în ultimii 28 de ani. Ne amintim de ei la zile mari și la festivități, după care uităm. Azi, într-o zi de marți oarecare, am fost în Cimitirul eroilor și ne-am amintit de ei”, arată ALDE Gorj pe pagina de socializare. La acțiunea de plantare de flori au participat câteva zeci de persoane.

Impact în Gorj: Încercare eșuată a fostei primărițe a comunei Stoina de a se întoarce pe funcție. Ioana Bușe, fostul edil  al comunei Stoina, a încercat să scape de condamnarea penală și să-și recapete funcția. Bușe a apelat la o cale extraordinară de atac împotriva sentinței definitive prin care a fost condamnată la închisoare cu suspendare, dar instanța Curții de Apel Craiova i-a respins solicitarea: „Respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de inculpata Buşe Ioana. Obligă contestatoarea la plata sumei de 150 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă“.În vara anului 2018, Ioana Bușe și-a pierdut mandatul de primar după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare. Aceasta a fost găsită vinovată de acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte fictive emise de primărie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here