Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ministrul Energiei primește diplomă de dinozaur. Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a fost desemnat câștigătorul premiului „Carbon Dinozaur 2021”, un premiu negativ, pentru contribuţii dăunătoare la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Premiul „Carbon Dinozaur” este o activitate în cadrul proiectului “Angajament pentru Climă”, proiect implementat în parteneriat de Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Reper 21 și Școala Națională de Studii Administrative și Politice – SNSPA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România. A câștigat Virgil Popescu – Ministrul Energiei – pentru aportul deosebit la “carbonizarea” Programului de Tranziție Justă și Planului Național de Redresare și Reziliență. Mai exact, ministrul este acuzat de introducerea în PNRR a unui proiect de 600 milioane euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale și hidrogen.

Gorjeanul: Trei soluții pentru sătenii din Runcurel. Încep negocierile. O nouă întâlnire a avut loc între reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, sătenii din Runcurel, comuna Mătăsari, și autoritățile publice locale. Procedura de evaluare a proprietăților din Runcurel s-a încheiat, iar după data de 1 august vor începe negocierile cu fiecare proprietar în parte. „Există premise ca viața localnicilor din satul Runcurel, comuna Mătăsari, care au fost afectați grav de lucrările miniere, să revină la normal. Vor exista trei soluții pentru localnicii care sunt afectați, și anume: acordarea de despăgubiri bănești, reconstruirea caselor și a dependințelor în localitățile Telești, Cornești și Târgu-Jiu, iar ultima variantă este exproprierea pentru cauză de utilitate publică” a declarat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Gorjonline: Sindicalist: Termocentrala de la Rovinari va fi prima care va dispărea, nu ultima. Unul dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia este de părere că cele mai mari probleme în urma planului de reducere a numărului de salariați și de restructurare le va avea chiar Termocentrala Rovinari, ultima care se va închide, după cum se spune. Vasile Tivig, sindicalist în cadrul companiei și unul dintre protestatarii din centrul municipiului Târgu-Jiu, a afirmat că, din cauză că nu există infrastructura de transport gaze naturale, Sucursala Electrocentrale de la Rovinari va fi prima care va dispărea și nu ultima. Un argument în acest sens este și faptul că la Termocentrala Rovinari nu este programată niciun fel de investiție care să asigure continuitatea, sub o formă sau alta, a producției de energie electrică.

Impact în Gorj: De ce întârzie lucrările pe Calea Eroilor. Viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu susține că, de această dată, vina nu aparține constructorului ci arhitectului Dorin Ștefan. Bogdan Bejinaru a declarat că proiectul tehnic al investiției nu a fost realizat în totalitate de aici și sincopa privind organizarea șantierului. “Este o lucrare care a avut ghinionul de a pune mâna pe ea un constructor total neserios. Eu de firma italiană nici nu am vrut să aud, de acolo au început problemele. A fost o lucrare în care timp 7-8 luni nu s-a făcut nimic, ulterior au venit cei de la Giurgiu. Este o problemă de care cetățenii nu știu, că la ora actual proiectul tehnic nu este complet. Săptămâna acesta se va relua circulația pe strada 16 februarie. Domnul constructor o să vină cu lucrarea până la cota roșie, respectiv cu lucrări pe iluminatul public și nu există soluție pentru că domnul arhitect, celebru, de la București, nu este hotărât în privința iluminatului. Nu este soluție tehnică pentru zona bisericii, ce facem cu trotuarul, îl tăiem, nu îl tăiem, rămâne, nu rămâne. Au fost chemați la Târgu-Jiu și vor veni cu soluția. Nu trebuie să luăm tot timpul contractorul de gât. Am întrerupt lucrările în zona bisericii trei săptămâni pentru că au găsit un os și a trebui să vină cei de la Muzeu să facem contract, să vadă cum merg lucrările, dacă mai găsesc oseminte”, a declarat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Comment here