Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Burlan: Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale. Circa 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona în acest an, după intrarea în vigoare a legii care le va permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze cu până la 13 ani mai devreme. Asta înseamnă închidere de capacități, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexulu Energetic Oltenia. “Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale, nu mai putem funcționa cu toate cele nouă cariere. Va trebui să redimensionăm, producția trebuie menținută, pentru că anul acesta avem contracte și trebuie să le onorăm. Vom redimensiona activitatea astfel încât să ne onorăm contractele” a declarat Burlan la un post local de  televiziune.

Gorjonline: Senatorul Iordache și consilierul de stat Popescu joacă țonțoroiul pe Gorjul muribund. Pentru cine n-a mai fost demult prin Gorj, pentru cine nu citește decât ce-i livrează feizbucul și nu se uită decât la „Mireasa” și „Acces direct”, dar a văzut imaginile cu sârba în care s-au prins senatorul liberal Ion Iordache și consilierul de stat Iulian Popescu, poate crede că județul e în plină dezvoltare, iar politicienii și-au șters sudoarea de pe frunte, după o săptămână istovitoare în care au trudit pentru populisme și s-au băgat în horă să se destindă și să arate că n-au uitat ”boboru’”. În realitate, momentul a fost unul de un penibil absolut, cu cei doi politicieni țopăind pe muzică la căpătâiul unui județ muribund. CE Oltenia tocmai a concediat aproape 800 de salariați, iar până la finele anului previziunile sunt și mai sumbre, dacă luăm în calcul doar viitorul pecetluit al companiei energetice, fără să ne raportăm la ce impact poate avea închiderea de capacități a acesteia pentru economia adiacentă. Guvernul României și-a asumat un plan de închidere a capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune, iar Ministerul Energiei a pus deja în consultare publică proiectul actului normativ pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată salariaților CE Oltenia care urmează a fi disponibilizați prin concedieri colective efectuate în baza planului de disponibilizare.

Impact în Gorj: Prim ministrul, adus la „Căsuța Răsturnată“ pe un drum desfundat. Un nou obiectiv turistic important a apărut în județul Gorj, ca urmare a unei idei năstrușnice pe care a avut-o un tânăr din comuna Bumbești-Pițic. Acesta a construit o căsuță răsturnată, care a început să atragă numeroși turiști. Săptămâna trecută, chiar prim ministru Florin Cîțu, aflat într-o scurtă vizită electorală, a venit să vadă „Căsuța Răsturnată“. Leonida Belgher, unul dintre candidații la funcția de primar al localității Bumbești-Pițic, a constatat că drumul pe care a venit prim ministrul este desfundat: „Această doamnă viceprimar vine cu prim-ministrul la Căsuța Răsturnată, dar nu a putut să vină înainte cu doi-trei oameni pentru a face un șanț pe marginea drumului. Nu se poate așa ceva” a spus Belgher.

Gorjeanul: Nou record în promovările politice! ,,Eminența cenușie” a USR preia conducerea CJAS, după un salt uriaș la concurs, în decurs de o lună.  ,,O Românie fără hoție!” a fost sloganul folosit obsesiv de USR în toate campaniile electorale din ultimii ani, dar a devenit doar o sintagmă fără conținut, în momentul în care partidul a ajuns la guvernare, iar exemplele că useriștii folosesc aceleași practici clientelare și promovări pe criterii politice, ca și formațiunile politice pe care le criticau, sunt tot mai multe. Cel mai recent exemplu, și cel mai relevant, este ,,concursul” pentru ocuparea postului de director general al Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate Gorj, la care Amalia Carmen Făgaș, userista care nu a atins nici măcar baremul, în luna mai, l-a promovat, în iunie, cu notă aproape de maximum. În urmă cu 11 ani Amalia Carmen Făgaș a fost urmărită penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după ce rudele unei femei, care a decedat, la vârsta de 41 de ani, de cancer la șold (o tumoră canceroasă neoperabilă în România), au acuzat-o că a refuzat să le înregistreze unele documente în vederea eliberării Formularului E112, care i-ar fi permis să beneficieze de tratament în timp util la o clinică din Budapesta. În final, după ce dosarul s-a plimbat, timp de doi ani, între IPJ Gorj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cazul a fost îngropat.

Comment here