Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Romanescu trimite auditul la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Autoritatea publică din Târgu-Jiu anunță că va lua la puricat fiecare contract încheiat de conducerea Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” pentru punerea în scenă a spectacolului  ”Cazul lui Tudor Vladimirescu”, căruia i-a fost alocat un buget de 670.000 de lei. O echipă a Serviciului de Audit din cadrul Primăriei Târgu-Jiu va verifica modul în care s-a cheltuit banul public. Conducerea unității de cultură a prezentat mare parte din cheltuielile făcute, după ce tot oficialii din primărie i-a solicitat să dea dovadă de transparență. Primarul Marcel Romanescu le reproșează celor din echipa de conducerea a teatrului că nu au fost deschiși dialogului, de la început. Primarul susține că lipsa de transparență a dus la declanșarea acestui scandal.

Sabotorii: Cum a ajuns centura Târgu-Jiului să fie plătită de două ori. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a semnat pe 15 iunie 2021 un act adițional la contractul de finanțare pentru „Construcția variantei de ocolire Târgu- Jiu- Faza II”. Costul este dublu acum, față de cel din 2014, când a început lucrarea, iar durata de execuție a crescut la zece ani. Potrivit actului adițional, durata de execuție este de 120 de luni, adică de la 1 ianuarie 2014 până la 31 decembrie 2023. A fost modificat și articolul privind valoarea contractului, care acum depășește 300 de milioane de lei, inițial fiind de peste 150 de milioane de lei.

Pandurul: Rușeț spune că va urma o scădere accelerată a numărului de salariați. Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a comentat cele două acte normative care duc la reducerea numărului de salariați din companie. Cu privire la legea prin care minerii și energeticienii se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme, Rușeț a spus că “este o nouă etapă în tranziția justă”. “Această situație duce la scăderea numărului de salariați din Complexul Energetic Oltenia mult mai rapid decât se prevedea în planul de restructurare”, a declarat Rușeț. Dacă cei din producție se vor pensiona, cei din personalul TESA vor putea fi concediați colectiv, cu plăți compensatorii. “Foarte mulți colegi din activitatea de producție vor deveni pensionabili și, în oglindă, vom vedea o serie de colegi din personalul TESA care vor beneficia de venit de completare”, a mai spus Ion Rușeț. Potrivit planului de restructurare încă neaprobat, 8.000 din cei 12.000 de salariați ar fi urmat să plece din companie până în 2030. În noile condiții, se estimează că plecările vor fi mult accelerate.

Gorjeanul: Condamnare definitivă pentru un important patron din Târgu-Jiu. Curtea de Apel Craiova a pronunțat ieri sentința definitivă în dosarul de ucidere din culpă ce îl vizează pe omul de afaceri Constantin Rîsu, precum și pe firma administrată de acesta. Cazul are legătură cu decesul unui muncitor, în noiembrie 2014, în zona Iezureni, Tudor Cărăvan lucrând atunci, alături de alți colegi ai săi, la rețeaua de canalizare a municipiului. Bărbatul a coborât în șanțul adânc de peste 3 metri pentru a mufa conductele, iar în acel moment malul de pământ s-a surpat și l-a îngropat de viu. Ancheta și probele din dosar arată că malurile de pământ nu erau consolidate cu dispozitive speciale, care ar fi putut să prevină surparea terenului. De asemenea, muncitorul nu consumase alcool, iar de lucrat, lucrase toată ziua pe șantier. În toamna anului trecut, Judecătoria Târgu-Jiu a dispus o pedeapsă cu suspendare de 2 ani și 2 luni pentru Rîsu, dar acum magistrații din Craiova au decis încetarea procesului față de acesta în ceea ce privește acuzația de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. A rămas însă în picioare acuzația de ucidere din culpă, sentința fiind de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Comment here