Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Senatorul Iordache, sprijin de la Orban și de la parlamentarii PNL Gorj pentru salariații CEO. Senatorul PNL, Ion Iordache, a reușit să coaguleze echipa de parlamentari ai organizației gorjene pentru susținerea proiectului de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni. “Am obținut sprijin pentru proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă a angajaților Complexului Energetic Oltenia! Deși am fost reținut în declarații, am susținut decisiv angajații companiei în fiecare etapă a acestui proiect. După ce legea a trecut de Senat, a fost blocată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților timp de trei luni. La ședința organizată la Prefectura Gorj am arătat în fața liderilor de sindicat că USR bloca proiectul și i-am obligat să-l pună pe ordinea de zi. Astăzi am avut o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a decis să pledeze în favoarea proiectului de lege în fața altor colegi deputați”, a transmis senatorul liberal, adăugând că și deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină ar fi de acord să voteze proiectul de lege.

Sabotorii: Eftenoiu revine în conducerea CE Oltenia. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat revenirea lui Mădălin Cornel Eftenoiu în Consiliul de Supraveghere. Acestuia i-a fost încetat contractul în 20 aprilie, dar revine în CS pe 20 iunie. Consiliul de Supraveghere va fi astfel format din nou din șapte persoane, fiind prelungite și contractele celorlalți supraveghetori cu patru luni. Conducerea companiei este menținută în interimat de câțiva ani, deși în această perioadă, în care trece printr-un program de restructurare, ar avea nevoie de o conducere stabilă. Eftenoiu este singurul gorjean din Consiliul de Supraveghere.

Pandurul: Director acuzat că și-a angajat rudele. Reacție: Suntem un neam de profesori. Relația dintre primari și directorii unor școli din Gorj nu este una tocmai bună. Cel mai mediatizat conflict este cel dintre primarul comunei Turburea, Ion Bârcă şi directorul școlii, Liviu Sgaibă. Cei doi nu ratează nicio ocazie și continuă să se războiască. Directorul unității de învățământ din comună este acuzat de primar că și-a angajat rudele în școala pe care o conduce. Ba mai mult, edilul mai afirmă faptul că directorul școlii cere bani pentru a se deplasa în interes personal. Directorul școlii, Liviu Sgaibă, recunoaște că nu are o relație tocmai bună cu primarul. Acesta spune că afirmațiile primarului nu sunt adevărate. ”Dacă rudele mele au învățat carte, este vreo problemă? Suntem un neam de profesori, învățători. Soția  este angajată din anul 2000, eu sunt titular din 1997. Fiul meu a venit printr-un concurs de titularizare, iar fratele este profesor de istorie. Sunt oameni calificați”, a spus directorul școlii.

Gorjonline: El este șeful din Poliția Locală, cercetat penal și disciplinar, după ce a bătut un om în centrul orașului Târgu-Jiu. Șeful Departamentului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu, Claudiu Gheorghe Breazu, este anchetat penal pentru lovire și cercetat în Comisia de etică, după ce a bătut, fără niciun motiv, un om pe stradă, în centrul orașului. Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, când polițistul local se întorcea de la un chef și era băut. A doua zi, polițistul local nu a mers la serviciu, iar primarul Marcel Romanescu a decis, deja, suspendarea sa din funcția în care îl numise la începutul acestei luni.

Impact în Gorj: Condescu, despre anchetarea sa penală: „În birou la Călinoiu s-a făcut strategia și s-a primit verde de sus“. Marin Condescu, fostul lider de sindicat și ex-președinte al echipei de fotbal Pandurii, a făcut o serie de declarații incendiare despre anchetarea sa penală în cadrul unei emisiunii. Acesta a spus că în biroul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, s-ar fi făcut strategia cu privire la anihilarea sa: „Unul din lucrurile bune pe care le-am apreciat la domnul Cârciumaru este că a venit în august și mi-a spus: «S-a hotărât la cel mai înalt nivel să fii arestat. Dacă trebuie, să fii dat afară de la sindicate, de la fotbal, de peste tot». Am întrebat: «Cine?» Mi-a spus și unde s-a discutat acest lucru. În biroul la Călinoiu s-a făcut strategia și s-a primit verde de sus și lucrurile așa s-au întâmplat. Nu sunt supărat pe ei și i-am iertat. Toate aceste evenimente, dacă le iau în afară de lucrurile care s-au întâmplat, mi-au fost favorabile“ a declarat Condescu. În toamna anului 2013, Marin Condescu a fost reținut pentru 24 de ore, dar propunerea de arestare preventivă a fost respinsă de instanța de judecată.

Comment here