Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Pandurii aşteaptă bani de la Artego şi Primăria Târgu-Jiu. Doi dintre membrii asociați ai clubului Pandurii încă nu și-au onorat obligațiile financiare stabilite de instanţă după încheierea procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pandurii aşteptau verdictul final în cazul executării silite pe data de 7 iunie, dar procesul s-a amânat pentru 23 iunie. Pandurii Târgu-Jiu a primit cea mai mare parte a banilor datoraţi de membrii asociaţi şi care fuseseră câştigaţi printr-o hotărâre definitivă a instanţei. CEO, Consiliul Județean Gorj și USMO sunt asociaţii care au virat bani sau au ajuns la acorduri de acoperire a datoriilor către club, acum cei de la Pandurii aşteptând verdictul în procesul de executare a celorlalţi doi asociaţi, Primăria Târgu-Jiu şi Artego. Pandurii a recuperat aproape 8 milioane de lei și, conform deciziei ÎCCJ, Artego SA are de plătit 4.898.219,86 lei, iar Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei.

Gorjonline: Viceprimarul Coica cere clarificări, în legătură cu cheltuirea celor 670.000 de lei pentru opera rock ”Cazul Tudor Vladimirescu”. Viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Gabriel Coica, a solicitat, public, clarificări, conducerii Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii alocați, din bugetul public al orașului, pentru punerea în scenă a unui spectacol prin care să se marcheze Bicentenarul Tudor Vladimirescu. Coica a precizat că, din calitatea sa de viceprimar cu atribuțiuni pe cultură, a solicitat, în scris, în mai multe rânduri, detalii despre întrebuințarea sumei de 670.000 de lei și consideră că suspiciunile existente în spațiul public pe această temă, trebuie înlăturate prin transparentizarea acestor cheltuieli.

Gorjeanul: Afacerea ,,Ștrandul Municipal Motru”! Investiție de peste un milion de euro, pusă pe tavă unui afacerist din Mehedinți. O investiție a Primăriei Municipiului Motru, de peste un milion de euro, care a fost finalizată în 2015 cu fonduri de la bugetul local și de la guvern, pentru care primăria s-a împrumutat la momentul respectiv, riscă să ajungă în mâinile unui afacerist din Mehedinți, cu doar nouă salariați (ce deține o firma deschisă în 2016, dar a început să funcționeze în 2019). Omul de afaceri a fost plimbat la această locație, în urmă cu câteva zile, chiar de fostul primar Gigel Jianu, care i-a prezentat afacerea drept una pe care el poate să i-o pună la dispoziție. Asta deși ștrandul este administrat de Direcția Publică Motru încă de la începutul funcționarii acestuia.

Sabotorii: Promite venit de completare timp de 48 de luni. Salariații din complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, care vor fi concediați colectiv, vor avea parte de venit de completare până la patru ani, susține ministrul Energiei, Virgil Popescu. “O să vedeţi în perioada imediat următoare că venim exact cu ordonanţa de urgenţă care permite plăţi compensatorii aşa cum sunt în contractele colective de muncă şi venituri de completare între 24 şi 48 de luni pentru cele patru companii pe care vi le-am spus şi pentru companiile care vor ieşi din divizare, restructurare, aflate în zonă”, a spus ministrul Energiei. Acesta s-a referit la protecţia socială a celor care lucrează în Compania Energetică Hunedoara, Compania Energetică Oltenia, Compania Naţională a Uraniului şi Închideri mine Valea Jiului. Asta ar însemna practic că oamenii pot sta acasă patru ani înainte de vârsta de pensionare, cam pe aceiași bani pe care îi au în activitate.

Comment here