Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: A început să funcționeze programarea online de la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Programarea online de la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a început să funcționeze. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență, a verificat modul în care funcționează noua modalitate de programare. „A început să funcționeze, dar mai durează și până se mai obișnuiesc și oamenii cu această nouă metodă. Funcționează în paralel și cu programarea clasică, la cabinet. Programarea online se face pe site-ul spitalului, unde este o secție de programări online. Accesează și apoi trebuie să selecteze specialitate pentru care vrea să se programeze și apare lista cu medicii care sunt de serviciu în luna respectivă și au posibilitatea să vadă ziua și ora la care este liber. Se ține cont de programările online, doar că pacienții trebuie să respecte aceste programări. Sunt și cazuri de pacienți care vin direct la cabinet, pentru că nu au posibilitatea să facă programări online“, a declarat Vienescu.

Gorjonline: Romanescu vrea să fie consultat când se va stabili traseul pentru drumul expres. Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că primarii din localitățile prin care va trece viitorul drum expres Craiova – Târgu-Jiu ar trebui să fie consultați de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Potrivit edilului, vor fi cel puțin trei variante de traseu. În momentul de față ar trebui să se lucreze la studiul de fezabilitate, după care să se treacă la proiectul tehnic. Contractul a fost semnat cu Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL. Bugetul este de 20 de milioane de lei, fonduri europene. Marcel Romanescu a declarat că își dorește ca traseul viitorului drum expres să fie paralel cu DN 66.

Pandurul: Weber (PSD) critică decizia lui Cîțu de a nu mai da bani primăriilor. Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că Guvernul ar putea să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) cu un grad scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor locale. Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a criticat această intenție a premierului. ”Intenția prim-ministrului României, de a nu mai da bani către anumite UAT-uri, reprezintă o ieșire nepermisă pentru un înalt demnitar al statului. Practic, premierul țării și șeful unuia dintre partidele de guvernământ recunoaște fără jenă, în cadrul unui autodenunț, că urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL, în vederea apropiatelor alegeri interne din PNL”, a transmis Weber.

Gorjeanul: Lovitură pentru motreni, instanța s-a pronunțat definitiv în litigiul cu Curtea de Conturi. Tribunalul Gorj s-a pronunțat definitiv privind majorarea taxelor și impozitelor locale pentru 2019, în urma contestației făcute după raportul Curții de Conturi de către actuala administrație. Mai exact, primăria a pierdut acest litigiu, iar motrenii sunt buni de plată pentru ignoranța de care a dat dovadă fostul primar de Motru, Gigel Jianu. Acesta nu a dorit, în 2018, să majoreze taxele și impozitele locale cu indicele de inflație de 1,3% la acea perioadă, așa cum impune Codul Fiscal, fapt care a generat acum un adevărat dezastru pentru mii de motreni, persoane fizice și juridice. Mai exact, la o evaluare simplă, sumele ce vor trebui recuperate de la cetățeni sunt de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi. Pe lângă această problema, mai apare una, cea a primăriei municipiului, care va fi obligată să emită mii de somații, decizii, de recuperare a banilor de la contribuabili, persoane fizice și juridice. Acest lucru va genera o altă cheltuială pentru UAT, care se va ridica la încă aproximativ 1,8 miliarde de lei vechi.

Comment here