Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Semnătură falsificată la o secție de votare din Schela! Cinci fapte penale cercetate de IPJ. Felul în care s-au desfășurat alegerile locale din comuna Schela, la o secție de votare existând acuzația că unui membru i-ar fi fost falsificată semnătura, este cercetat în prezent de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. În cauză a fost deschis dosar penal, după ce un cetățean a sesizat la nivel central că semnătura membrului Pro România din secția de votare nr. 290 Sâmbotin ar fi fost falsificată. Se discută despre comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și falsificarea documentelor și evidențelor electorale. În urmă scrutinului din septembrie, cetățenii au ales ca primar candidatul PNL, aflat acum la primul mandat, edilul PSD cu mai multe mandate la activ pierzând alegerile. Reclamantul, la acea vreme, îl susținea pe candidatul PNL, dar acum cei doi sunt în conflict, în cauză existând și un dosar civil la instanța de judecată.

Pandurul: Funcționau ilegal! Zeci de societăți din Motru, fără autorizație. Sute de controale au fost demarate în municipiul Motru. Toate societățile din oraș sunt luate la “puricat” de polițiștii locali și reprezentanți ai primăriei, care verifică dacă firmele au autorizații de funcționare. Primele concluzii ale verificărilor au scos la iveală multe nereguli. Zeci de firme funcționau ilegal. Într-o singură zi, circa 30 de societăți au fost depistate fără autorizație de funcționare. „Am semnat 26 de autorizații de funcționare. Pentru prima dată. Funcționau fără autorizații aceste societăți. Practic acum le-am făcut un bine. De la A la Z aveau activitate. Erau pasibili de un control al ANAF să le suspende activitatea, să le confiște încasările și angajații să piardă locurile de muncă. Am trimis Poliția Locală în control și reprezentanți ai primăriei. Am făcut vreo 350 de verificări. Vom continua. Nu eu le iau bani, cum se zice că îi taxează Morega. Așa este legea” a declarat primarul  Cosmin Morega.

Gorjonline: Negocierile pentru salarii la CEO trebuie finalizate până pe 20 mai. Este termenul avansat de către administrație pentru semnarea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Este obligatorie depunerea acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru a fi verificat cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate. Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia trebuie să finalizeze negocierile cu privire la includerea sporului de producție și a adaosului în salariul de bază, astfel încât niciun angajat să nu piardă vreun leu. Se mai are în vedere negocierea unor creșteri de salarii la Complexul Energetic Oltenia. Acest lucru va fi însă greu de realizat, având în vedere că majorarea de salarii la întreprinderile de stat cu pierderi este interzisă prin Legea Bugetului de Stat.

Impact în Gorj: Disensiuni între medicii de la Ambulanță și cei din Spital. „Eram considerați cărăuși“. Medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj au avut, de-a lungul timpul o serie de disensiuni cu colegii lor care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Medicul Claudiu Constantinescu, manager interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a precizat că, în unele cazuri, medicii erau priviți ca niște cărăuși: „Este o relație destul de veche între noi, ca medici, dar am sesizat la un moment dat o oarecare atitudine inegală, de pe un alt nivel în ceea ce privește colegii din spital, respectiv cei de la Serviciul de Ambulanță și am încercat să reglez atât cât am putut acest mod de abordare, pentru că este vorba de pregătire de același nivel de condiții de activitate, totuși, dure în care lucrăm și a trebuit să fac în așa fel încât să fim tratați cu respectul cuvenit de către medicii care primesc pacienții aduși de noi. Au fost situații în care eram considerați cărăuși sau situații în care te plimbai cu pacientul de parcă era adus din proprie inițiativă“ a declarat Constantinescu.

Comment here