Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Motivul reproșurilor senatorului Iordache către ministrul Energiei: nepromovarea nepotului Dumitrașcu în poziția de supraveghetor al CEO. Senatorul liberal Ion Iordache a dat publicității, la finele săptămânii trecute, o scrisoare deschisă adresată ministrului Energiei, Virgil Popescu, și membrilor structurilor de conducere ale CE Oltenia, în care solicită, printre altele, explicații cu privire la restructurarea companiei și taxează, destul de contondent, lipsa de transparență a deciziilor care privesc viitorul producătorului energetic. Deși, în principiu, mesajul este unul corect, resortul care stă în spatele acestuia e unul cât se poate de meschin. Practic, imboldul care l-a împins pe Iordache să-l taxeze pe ministrul Energiei, colegul său din PNL, este faptul că nici în ședința anunțată pentru 11 iunie, acționarii CE Oltenia nu-l vor numi pe nepotul său, Marius Dumitrașcu, în Consiliul de Supraveghere al companiei.

Impact în Gorj: Cel mai vechi director din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) urmează să se pensioneze de la jumătatea acestui an. Este vorba de Ion Pisc, care ocupă de peste 30 de ani funcția de director al Termocentralei Rovinari. „Din ce am înțeles, domnul Pisc are vârsta de pensionare și că ar avea o derogare. De la colegii acolo știu că va mai lucra până la 1 iulie când începe procesul de restructurare. A fost o persoană competentă, dacă a rezistat atâta timp. Este vorba de cea mai eficientă termocentrală, din punct de vedere al costurilor care menține Complexul Energetic Oltenia“, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Pandurul: Trei șefi ar putea plăti bani grei după concedierea unui salariat. Trei foști administratori ai Medserv Min SA, unitatea de prestări servicii medicale în minerit, au fost chemați în instanță de către Complexul Energetic Oltenia, acționarul majoritar al societății. Compania i-a considerat vinovați pentru concedierea ilegală a unui salariat care a fost reangajat în baza unei decizii judecătorești. Prejudiciul a fost calculat la suma de 160 de mii de lei. Mai exact, este vorba de drepturile salariale plătite pentru reintegrarea contabilului șef, în baza deciziei definitive a Curții de Apel Craiova din martie 2016. Lavinia Cosneanu, Viorel Ioan Vasile și Octavian Augustin Țundrea au fost dați în judecată, la finalul anului trecut, pentru recuperarea prejudiciului.

Gorjeanul: Cad măștile Simonei Mărgăian! Rechizitoriul desființează în totalitate telenovela inculpatei de la Scoarța. Rechizitoriul în cazul Francesco Thiella vs. Simona Mărgăian, de 437 de pagini, întrecere orice închipuire, fiind explicată astfel perioada de trei ani și cinci luni în care s-a lucrat la acest dosar penal, fiind importante pentru anchetă inclusiv investigațiile mass-media din acest dosar, intervențiile publice ale părților implicate, dar și dovezile puse la dispoziția anchetatorilor de martori și de reclamantul aflat la vârsta de 73 de ani la momentul depunerii plângerii penale. În baza mărturiilor aflate în rechizitoriu, se creionează clar activitatea infracțională a inculpatei, metoda folosită pentru înșelarea repetată a unor cetățeni italieni, activitatea sa în cluburi de noapte până la găsirea unui client care să o întrețină, ruperea de acesta prin deplasări în România ori în Dubai la momentul în care victima nu mai este interesantă din punct de vedere financiar și găsirea unui alt domn de vârsta a treia care să salveze ,,domnița la ananghie” în care poza Simona Mărgăian.

Comment here