Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Lăcrămioara Diaconu-Pinţea: „Va ploua cu bani în sectorul energetic din România“. Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, a declarat la o dezbatere online pe tema tranziţiei energetice, că în următorii ani vor fi mulți bani pentru sistemul energetic: „În următorii ani, va ploua cu bani în sectorul energetic din România. De când sunt eu în sector, am văzut multe strategii care au rămas prăfuite pe raft, pentru că nu au avut finanţare”, a afirmat Pințea adăugând că multe unități nu știu să implementeze proiecte. Membra directoratului  a precizat că CEO a început să pună în aplicare planul de restructurare. „CE Oltenia şi-a propus realizarea unor centrale noi, 2.000 de MW noi pe gaze şi fotovoltaice şi deja am organizat consultări de piaţă pentru owner’s engineer. Să nu ne imaginăm că toate aceste proiecte se vor face doar pentru că există finanţare“ a mai declarat Pințea.

Gorjeanul: Senatorul PNL, Ion Iordache: Bălăşoiu, eternul SFORAR al CEO! Senatorul Ion Iordache a transmis, joi, o scrisoare deschisă adresată Ministerului Energiei, acţionarilor, supraveghetorilor şi directorilor CEO, în care spune că “ajunge cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia!” ”Nu pot accepta nedreptățile! 70 de angajați ai Termocentralei Turceni vor fi transferați în condiții incerte. Revoltător este că, angajații din alte județe își mențin pozițiile în detrimentul gorjenilor. Complexul Energetic Oltenia este al Gorjului! Prea mult timp, așa zișii “specialiști” din județele învecinate au condus această companie grăbindu-i sfârșitul! Ajunge! Solicit public explicații din partea tuturor celor care au decis numirea în funcții de conducere a lui Constantin Bălășoiu, doljean (eternul sforar al CEO), a Lăcrămioarei Pințea, bucureșteancă, și a tuturor directorilor din Dolj și Mehedinți” spune Iordache în scrisoare.

Pandurul: Șef de carieră minieră, despăgubit de CE Oltenia. Abuz la Complexul Energetic Oltenia! Un șef de carieră, schimbat din funcție și mutat pe un alt post, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a câștigat procesul cu societatea. Acesta a obținut reintegrarea pe post și plata unor despăgubiri bănești. În motivarea cererii, reclamantul a arătat că este angajatul companiei din anul 1988, când a fost încadrat pe funcția de adjunct șef brigadă, profesia sa fiind de inginer mecanic. De-a lungul anilor, Nicolae Argint a ocupat diferite funcții, nefiind niciodată sancționat de către angajator. În vara lui 2017, în urma unui concurs, Argint ocupă postul de adjunct șef la Cariera Roșia, pe parte de activitate mecanică. Asta până în data de 7 ianuarie 2021, când a fost schimbat din funcție și reintegrat pe un post inferior și pe un salariu mult mai mic. Salariatul a susținut în instanță că i-a fost modificat contractul de muncă fără acordul său, fiind încadrat „în mod nelegal” pe postul de adjunct șef secție la Secția Mecanică a Unității Miniere de Carieră Roșia.

Gorjonline: UATAA Motru mai stă în insolvență. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) din Motru va mai rămâne în insolvență două luni de zile. Este opinia primarului din Motru, Cosmin Morega. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a intrat în urmă cu 4 ani în insolvență din cauza datoriilor și a problemelor economice. A fost aprobat și un plan de eșalonare la plata a debitelor și au fost stabilite și ratele pe care societatea avea obligația să le achite. Cosmin Morega, primarul din Motru, a declarat că situația UATAA este incertă în momentul de față, din cauză că nu au mai fost achiziționate certificatele de CO2. Este nevoie de 47.000 de certificate de CO2, iar prețul a trecut de 54 de euro. Între timp, cetățenii au început să depună cereri de debranșare de la rețeaua de apă caldă și căldură a orașului.

Comment here