Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Au mers peste ministru să ceară salarii mai mari. “E cam miștocar”.  Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au mers, miercuri, la ministrul Energiei, Virgil Popescu, în speranța că îl vor convinge să accepte un alt buget la companie, în care să fie prinse majorări salariale pentru cele 12 mii de salariați. Li s-a spus că legislația în vigoare nu permite creșterea salariilor la companiile de stat aflate pe pierdere. Virgil Popescu le-a promis, totuși, că va discuta subiectul cu premierul Cîțu și cu ministrul de Finanțe, după care le va comunica liderilor sindicali care este punctul de vedere al guvernului. Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, a spus că ministrul i s-a părut miștocar. “Domnul ministru e prea zâmbăreț, ca să folosesc un cuvânt mai țărănesc, e cam miștocar dânsul. În unele momente, o dădea la miștocăreală cu noi. Înseamnă că este foarte sigur că mâine, după discuțiile cu premierul Cîțu, ne va da un rezultat pozitiv, altfel nu-mi explic comportamentul dânsului”, a spus Popescu.

Gorjonline: Restructurare cu nemulțumiri! Zeci de salariați ai SE Turceni, mutați către alte unități CEO. În cursul zilei de miercuri, la SE Turceni au fost chemați zeci de salariați ai unității pentru a semna actele adiționale în vederea mutării lor către alte unități ale companiei. Toți cei vizați sunt energeticieni cu ștate vechi, unii cu peste 40 de ani în activitate. Li s-a explicat că motivul mutării este procedura de restructurare. Incorect este însă că vizați de aceste mutări sunt în special salariați care domiciliază în zona Turceni și nu alte persoane care locuiesc la Craiova sau la Târgu Jiu. Oamenii nu au semnat documentele. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia de la Carieră Peșteana, Marian Hrițcu, totodată consilier local USR la Turceni, a cerut o întâlnire astăzi cu autoritățile locale și politicieni pentru a tranșa problema angajaților din această termocentrală.

Gorjeanul: Inspecția Muncii a cerut oprirea cercetării DSP în cazul Dobrin! ITM Gorj a continuat. Decesul inspectorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Adrian Dobrin, la începutul lunii martie, a creat un adevărat război între instituții. ITM Gorj a pus armele pe DSP, asta pentru a scoate instituția vinovată de decesul inspectorului respectiv, considerând moartea de Covid-19 a lui Dobrin drept un accident de muncă. Interesant este că Inspecția Muncii nu scoate vinovată DSP; mai mult, chiar forul superior al ITM cere oprirea anchetei care continuă însă la Gorj, din motive necunoscute. Două dosare penale se află în lucru acum la procurori, unul inițiat de ITM, altul de către DSP Gorj.

Impact în Gorj: Un nou scandal la Primăria lui Stan de la Albeni. Corpul de Control al Prefectului județului Gorj a ajuns, miercuri,  la Primăria comunei Albeni, unde efectuează o verificare. La sediul Primăriei a ajuns și o echipă de jurnaliști. Primarul localității, Ionuț Stan, a refuzat să discute cu jurnaliștii și chiar le-a cerut să părăsească sediul instituției, susținând că se simte hărțuit. Potrivit prefectului Corneliu Răducan Morega, Corpul de Control verifică legalitatea documentelor și respectarea procedurii cu privire la aprobarea bugetului. Prefectura Gorj i-a aplicat primarului Ionuț Stan o amendă de 5.000 de lei, pentru că, până în prezent, nu a fost aprobat bugetul localității. Edilul din Albeni a anunțat că pleacă în concediu de odihnă după sărbătoarea Paștelui, pe motiv că nu se mai înțelege cu un consilier local, culmea, de la același partid cu primarul Stan, adică de la PNL, iar proiectele de hotărâre pe care le inițiază nu mai pot fi votate.

Comment here