Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Certificatele pentru acest an vor costa 500 de milioane de euro. Complexul Energetic Oltenia estimează pentru acest an o producție de peste 10 TW, față de 8 TW anul trecut. În aceste condiții, va trebui să cumpere până în aprilie anul viitor circa zece milioane de certificate de carbon. Dacă prețul rămâne 50 de euro/certificat sau va crește, compania va fi pusă în situația să cheltuiască 500 de milioane de euro doar pentru taxa de poluare. Ajutorul prevăzut să vină de la stat este cam jumătate din sumă. Și în acest an, compania a cumpărat certificate de carbon de 315 milioane de euro, iar ajutorul de la stat a fost de 241 de milioane de euro. Diferența de 74 de milioane de euro a fost suportată din bugetul companiei.

Gorjeanul: Ministrul Energiei: Memorandumul pentru protecţia socială a celor din minerit şi energie este confidenţial Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a angajaţilor din minerit, în luna aprilie a acestui an, după cum a anunţat, la momentul respectiv, Virgil Popescu. Acesta nu a fost făcut public şi, astfel, angajaţii care vor fi concediaţi în următoarea perioadă nu ştiu exact la ce se referă ,,pachetul de protecţie socială”. Întrebat despre ce conţine memorandumul aprobat de guvern, ministrul Virgil Popescu a declarat, ieri, pentru ,,Gorjeanul”, că acesta este confidenţial. ,,Pachetul social prevede acel venit de completare pentru o perioadă de 24 de luni. Memorandumul este confidenţial pentru că am introdus acolo şi Compania Naţională a Uraniului. Dar cei care urmează să treacă prin restructurare vor beneficia de acel de venit de completare care s-a mai acordat şi în anii trecuţi, la care se vor adăuga şi fondurile compensatorii pe care le va pune la dispoziţie compania”, a declarat ministrul.

Gorjonline: Efectul USR! Asistentul din „ambulanța morții”, propus în conducerea SAJ. Raportul de control al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a devenit o maculatură penibilă, la două luni și jumătate de la moartea lui Adrian Dobrin, fostul șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, decedat în timp ce era transferat de la Târgu-Jiu spre o unitate medicală din București, după ce ventilatorul de oxigen al ambulanței care-l transporta n-a mai funcționat. După managerul interimar Traian Claudiu Constantinescu, garantat în funcție de președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, deși trebuia declanșată cercetarea disciplinară împotriva sa și transmiterea la DSU a rezultatului și, eventual, a sancțiunilor aplicate, în Comitetul Director al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj a fost propus asistentul Cristinel Popescu, cel care a făcut parte din echipajul de pe ambulanța care l-a transportat spre moarte pe Adrian Dobrin.

Pandurul: Cinci salariați ai primăriei, puși să dea banii înapoi. Cinci angajați ai Primăriei Godinești au de restituit câteva zeci de mii de lei, bani pe care i-ar fi încasat necuvenit timp de aproape un an și jumătate. Funcționarii au lucrat la un proiect pe fonduri europene și au beneficiat de tot felul de sporuri și indemnizații. Numai că veniturile obținute au depășit plafonul maxim prevăzut de lege, care spune că nimeni nu poate câștiga mai mult decât viceprimarul. Prin urmare, Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor, iar primarul s-a văzut nevoit să emită dispoziții pentru a li se reține lunar din salariu. De pildă, secretarul primăriei, Gheorghe Sorin Merfu, trebuie să returneze 33.000 de lei.

Comment here