Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Localnicii din Arcani nu au utilități dar primăria le cumpără sute de instrumente muzicale. Primăria a pus la bătaie in SEAP peste 400.000 de lei pentru cumpărarea acestor instrumente, luna trecută, iar o firmă din Brăila, Eurovox SRL a câștigat contractul. Pentru 282.000 de lei, firma în cauză va furniza instrumentele pentru căminul cultural din localitate. Numărul de instrumente este incredibil de mare, formația dorită de primărie fiind ultra dotată. Mai exact nu s-au cumpărat instrumente pentru o formație care să cânte folclor ci și pentru una de cameră, care întrece dotările orchestrei Lyra Gorjului de la Târgu-Jiu și chiar Doina Gorjului. Firma trebuie să realizeze și instruirea celor care vor utiliza instrumentele dar în Arcani nimeni știe să cânte la pian, și s-au cumpărat patru, ori la vioară electrică deși s-au cumpărat 19 astfel de instrumente.

Gorjeanul: Concurs reluat pentru șefia CAS Gorj. Directorul Șurlea, absent „din motive personale”. Candidata USR, sub linia promovaților. Concursul pentru ocuparea postului de director al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj va fi reluat. Asta după ce singurul candidat participant la concurs l-a picat cu 59 de puncte. Pentru a promova în faza următoare, cea a interviului, era nevoie de minimum 70 de puncte la prima probă. Actualul director interimar al CAS Gorj, Daniel Șurlea, a absentat de la examen, deși i-a fost acceptat dosarul de candidatură. În cursă a rămas doar Amalia Făgaș, consilier gradul I în cadrul CAS Gorj. Aceasta lucrează de vreo 20 de ani în instituție și este membru USR.

Impact în Gorj: Ion Tudor, martor în dosarul de hărțuire sexuală al fostului șef de la DRDP Craiova. Ion Tudor are calitatea de martor în dosarul penal de hărțuire sexuală în care este vizat fostul șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, amenințare și hărțuire sexuală. Ion Tudor a fost șef al Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu iar, în prezent, este consilier juridic în cadrul DRDP Craiova, dar urmează să se pensioneze. O angajată a Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu a scris în plângerea penală că fostul șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova i-a promis că-i va crește salariul, dacă va trece de o perioadă de probă de șase luni, după care, la un chef, la restaurantul unui hotel, a invitat-o în camera lui, dar aceasta a refuzat. Ulterior, femeia, care lucrează ca economistă, a fost mutată să lucreze la Bâlteni, unde făcea naveta.

Pandurul: Complexul Energetic Oltenia, zero lei de aproape cinci ani. Complexul Energetic Oltenia figurează în continuare cu o valoare de zero lei în portofoliul Fondului Proprietatea, valoare pe care o are din septembrie 2016. Fondul deține 21,56% din CEO, care în 2012 (anul înființării companiei) era evaluat la 321,6 milioane RON (circa 71 milioane de euro). Compania a fost pe pierdere în ultimii ani, astfel că șansa Fondului Proprietatea de a lua dividende de aici este nulă pentru mulți ani de aici înainte. Chiar dacă planul este ca societatea energetică să revină pe profit din 2026 încolo, după restructurare, oricum trebuie acoperite pierderile din anii precedenți. Complexul Energetic Oltenia este singura companie care este trecută cu valoare zero în portofoliul Fondului Proprietatea. O acțiune la Hidroelectrica trece de 52 de lei, iar la Societatea Națională a Sării de 110 lei. Până și Poșta Română valorează ceva pentru Fondul Proprietatea, aici acțiunea fiind cotată la 0,7 lei.

Comment here