Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Se fac liste de concedieri, dar minerii tot nu știu cu câți bani vor pleca acasă. Salariații Complexului Energetic Oltenia, care vor fi dați afară în acest an, vor primi venituri de completare până la doi ani. Daniel Burlan, managerul companiei, a explicat că, pentru asta, va fi nevoie de o Ordonanță de Urgență, care să stabilească exact ce venituri vor avea angajații care vor fi disponibilizați. El a mai explicat că vor pleca, în acest an, în principiu, doar mineri și energeticieni care se află în prag de pensionare. Timp de aproape doi ani, aceștia vor primi venituri de completare. Burlan a adăugat că a fost promovat un Memorandum prin care Guvernul vrea să ofere protecție socială celor care vor fi dați afară. Deși suntem la jumătatea anului și listele cu persoanele ce urmează să fie disponibilizate se completează deja, oamenii nu știu câți bani vor primi după ce vor fi concediați. Potrivit ultimelor informații, în jur de 800 de angajați vor pleca din cadrul companiei în acest an. De aproape opt milioane de lei ar avea nevoie compania să achite plățile compensatorii. Cel puțin, această cifră a fost notată în buget.

Primăria Târgu Jiu scapă, temporar, de executarea silită. Pandurii nu a reușit să pună poprire pe conturile Primăriei Târgu Jiu, cu toate că a câștigat definitiv procesul cu asociații. Clubul de fotbal are de primit aproape 3 milioane de lei de la Consiliul Local Târgu Jiu pentru cotizații neachitate în perioada 2014-2017. După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Pandurii a trecut la executarea silită, dar Primăria Târgu Jiu a cerut suspendarea acțiunii. Pe 24 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu în procesul cu cei cinci asociați. În total, Pandurii are de primit circa 3,3 milioane de euro. Clubul de fotbal se află în insolvență din 2017.

Gorjonline: Nu va pierde nimeni prin introducerea sporurilor în salariu la CEO. Promisiunea administrației Complexului Energetic Oltenia este că nu se va pierde la salariu după includerea sporurilor în salariu. Propunerea sindicatelor și a administrației este ca sporul de producție și adaosul salarial să fie incluse în salariul de bază. Astfel, cele două sporuri nu vor putea fi pierdute de salariați, în cazul unor situații de criză economică sau în situația în care compania va intra în insolvență. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că niciun salariat nu va pierde la salariu, în urma procesului respectiv, de reașezare a lefurilor. Săptămâna viitoare, sindicatele din Comisia de Negociere vor avea la dispoziție o simulare pe trei puncte de lucru a includerii sporurilor în salariu. Este vorba de carierele Jilț și Roșia, precum și Termocentrala Rovinari. Angajații companiei energetice așteaptă și creșteri de salarii de luna aceasta.

Gorjeanul: Simona Mărgăian, trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată. Pe data de 27 aprilie, la trei ani și cinci luni de la depunerea plângerii penale a italianului Francesco Thiella, gorjeanca Simona Mărgăian a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, cu 50 de acte materiale, și spălare de bani în formă continuată, cu 3 acte materiale, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Averea Simonei Mărgăian, a soțului și a părinților săi rămâne sub sechestru pe timpul judecății cauzei, dosarul fiind înregistrat pe data de 28 aprilie 2021 la Tribunalul Gorj, blonda de la Scoarța, acuzată de escrocarea septuagenarul italian cu peste 780.000 de euro, având calitatea de inculpat. Soțul acesteia, Nino Mărgăian, și mama ei, Tiriplică Cornelia, au fost scoși de sub acuzarea de complicitate la înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

Comment here