Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Începe procesul unui director din Gorj. Traian Pătrășcoiu, directorul operatorului județean de apă-canal Aparegio Gorj, a contestat rechizitoriul procurorilor prin care a fost trimis în judecată pentru delapidare. Judecătoria Târgu-Jiu a stabilit că actul este întocmit legal și că procesul poate începe. Șeful Aparegio Gorj este acuzat că a transformat un sediu destinat casieriei într-un apartament de locuit pentru fostul său consilier Ion Iliescu. Acesta l-a folosit în perioada 2016-2019, Aparegio cheltuind peste 40.000 de lei pentru modernizarea spațiului ce figura cu destinația de birouri. Pătrășcoiu ar fi dispus, prin semnarea ordinelor de plată, să fie achiziționat mobilier și să fie plătite facturi la utilități pentru casieria-dormitor.

Impact în Gorj: Groapa de gunoi din Târgu Jiu rămâne închisă. Instanța de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Gorj a respins cererea de suspendare a deciziei Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. APM Gorj a stabili, în urmă cu două luni, suspendarea activității depozitului de deșeuri din Târgu-Jiu ca urmare a faptului că operatorul, societatea Polaris Mediu, nu a luat măsurile necesare pentru reducerea poluării olfactive. Garda de Mediu Gorj a dispus, în urma controalelor efectuate, construirea unei instalații de ardere a gazelor emanate, care să ducă la diminuarea mirosului. Locuitorii din zonele apropiate au depus numeroase sesizări cu privire la poluarea provenită de la groapa de gunoi. Oamenii s-au plâns de faptul că aerul era irespirabil din cauza mirosului pestilențial. Reprezentanții societății au dat asigurări că investiția în instalația de ardere a gazelor va fi finalizată în termen de 11 luni de emiterea autorizației de construire, ceea ce înseamnă că ar trebui finalizată până la începutul lunii iunie.

Gorjonline: Soțul secretarei Primăriei Motru, își extinde barul cu muncitori „la negru”. Amendă uriașă aplicată de ITM Gorj. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj l-au amendat, joi, cu 100.000 de lei, pe Constantin Stroescu, soțul secretarului general al municipiului Motru, Gina Stroescu, după un control în domeniul securității și sănătății în muncă și relațiilor de muncă. Inspectorii ITM au descoperit patru muncitori care lucrau, fără forme legale de angajare, la extinderea unui spațiu comercial al firmei lui Stroescu, aflat chiar în spatele Primăriei Motru, și l-au sancționat contravențional cu 80.000 de lei. Pentru multe alte deficiențe în domeniul securității și sănătății în muncă, soțul secretarei Gina Stroescu a mai primit o amendă de 20.000 de lei.

Gorjeanul: Recompensă de 1000 de lei oferită de un primar pentru găsirea unei persoane dispărute. O bătrână în vârstă de 84 de ani, din comuna Stejari, este dată dispărută de la jumătatea acestei luni. Un vecin a fost cel care a anunţat poliţia în legătură cu dispariţia femeii. Potrivit poliţiei, Angela Tudosie a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi până în prezent nu a mai revenit. Pădurile şi câmpurile din apropierea satului au fost scotocite de către echipele de căutători, care speră să o găsească în viaţă pe bătrână. Acum și autoritatea locală s-a alăturat demersului, edilul de Stejari, Robert Păiuși, oferind 1000 de lei recompensă pentru cei care pot da vesti despre persoana dispărută.

Comment here