Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Primarul din Bumbești-Pițic a fost încarcerat. Polițiștii gorjeni au pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele primarului din Bumbești-Pițic, Michy Nioață. Acesta a fost încarcerat, de politisti, în Penitenciarul Târgu-Jiu. Nioață a fost trimis în judecată de către DNA, împreună cu fiica sa, pentru încasarea de subvenții pentru o fermă în care au avut vaci doar pe hârtie. Fapta s-a petrecut în 2011, înainte că Nioață să fie ales primar. Cei condamnați în dosar trebuie să dea înapoi suma de 177.780 lei, cu dobânzi şi penalităţi.

Impact în Gorj: Raportul cu analizele de laborator ale gorjeanului care a decedat după vaccinarea anti-COVID-19, înaintat polițiștilor. Polițiștii și procurorul care se ocupă de cazul bărbatului mort la o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca au intrat în posesia concluziilor raportului cu analizele de laborator. Acestea au fost înaintate și Ministerului Sănătății. Probele de laborator prelevate din mai multe organe interne ale bărbatului din Târgu-Jiu au indicat prezența cheagurilor de sânge. Raportul a fost analizat într-o comisie de medici a spitalului din Târgu-Jiu care a decis să-l înainteze Ministerului Sănătății și Poliției. Medicii au mai constatat că bărbatul suferea de o bronhopneumonie severă. Medicii legiști au menționat, inițial, în certificatul de deces drept cauză a morții infarctul miocardic acut întins. Inginerul din Târgu-Jiu s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul suspect în 28 februarie, iar a doua zi, pe 1 Martie, a murit. Ioan Barbu avea 47 de ani și era fratele unui cunoscut medic oftalmolog din municipiul Târgu Jiu.

Gorjonline: PONTAJE FICTIVE la Psihiatrie! Șefa secției, Ana Maria Cîmpeanu, s-a prins în FLAGRANT. Secția de Psihiatrie pare a fi tărâmul tuturor nelegiuirilor din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. După ce în secție au fost filmate, în urmă cu doi ani, scene fierbinți cu pacienți cu afecțiuni psihice, iar recent, conducerea unității medicale a destituit-o pe asistenta șefă, pentru că ținea sub cheie soluțiile dezinfectante, în timp ce 15 bolnavi s-au infectat cu SARS-CoV-2, acum ies la iveală alte nereguli extrem de grave, care frizează penalul, în legătură cu pontaje falsificate pentru ca unii salariați să încaseze stimulentul COVID sau alte sporuri. Pontajele fictive sunt semnate de șefa secției, medicul Ana Maria Cîmpeanu, iar despre unele dintre acestea a fost informat de către redactorii gorjonline.ro și managerul Dumitru Vienescu.

Pandurul: Primar dat în judecată de toți funcționarii primăriei. Primarul dintr-o comună din Gorj a fost acționat în instanță de toți funcționarii, după ce a emis o dispoziție pentru recuperarea unor sporuri primite ilegal de angajați, în cuantum de 200.000 de lei. Se întâmplă asta la Primăria Stănești, unde un raport al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că fostul primar a acordat în perioada 2019-2020 sporuri ilegale la toți funcționarii primăriei. Primarul din Stănești, Constantin Bicheru, nu a contestat raportul Curții de Conturi, ba mai mult a emis o dispoziție pentru recuperarea sumelor primite ilegal, sub formă de sporuri, de toți funcționarii. Cele mai multe sporuri le-a primit contabila, care are de restituit aproximativ jumătate din întreaga sumă.

Comment here