Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Disponibilizări masive de la CEO și în următorii ani. Aproape 740 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor părăsi compania de la 1 iulie. Peste 100 dintre ei nu vor îndeplini condițiile de pensionare în perioada următoare. „Au fost peste 200 de colegi care s-au pensionat în această perioadă, de la începutul anului și până acum. Estimăm că 736 se vor mai pensiona și vor pleca în acest an la 1 iulie, dintre care 113 sunt în situația în care nu sunt pensionabili, restul sunt pensionabili în perioada iulie – aprilie 2022“, a precizat Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO. Acesta a spus și care vor fi compensațiile bănești care vor fi oferite celor care vor pleca din unitate. ”Între 1 și 10 salarii, pentru fiecare lună câte un salariu. Cine se pensionează în iulie 2021 va avea un salariu compensator, iar cine se pensionează în aprilie 2022 va primit 10 salarii. Pentru alte categorii de persoane, și aici se are în vedere cei 113 colegi care nu se încadrează în categoria pensionabili, vor fi 11 salarii“ a mai spus Rușeț.

Sabotorii: Magistrat gorjean, la un pas de suspendare. Fostul procuror gorjean Laurențiu Grecu, acum judecător la Mehedinți, riscă suspendarea din funcție. Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, cere CSM suspendarea a trei judecători pe motiv că ar fi adus atingere prestigiului justiției, prin discuțiile avute pe un grup de Facebook. Potrivit documentului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru a dispus în 29 martie sesizarea din oficiu a Inspecției, invocând un articol în care erau prezentate presupuse discuții între magistrați de pe un grup de Facebook intitulat “Forumul magistraților”, din care ar face parte aproximativ 2.000 de magistrați. Șeful Inspecției Judiciare propune, până la finalizarea cercetărilor Inspecției Judiciare, suspendarea judecătorilor Dragoș Călin de la Curtea de Apel București, Laurențiu Marius Grecu de la Tribunalul Mehedinți și Alina Mihaela Gioroceanu de la Tribunalul Olt. Argumentele aduse pentru suspendarea celor trei judecători sunt că aceștia critică activitatea Curții Constituționale sau eficiența CSM și “aduc jigniri președintelui României, altor colegi magistrați, unii dintre ei făcând parte din CSM, Curtea de Apel București”.

Pandurul: Escrocherii sub umbrela unor ONG-uri anticorupție. Un bărbat din comuna Crasna a fost condamnat marți, definitiv, la 6 ani și 3 luni de închisoare, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Nicolae Crețu (51 ani) a ajuns în atenția anchetatorilor după denunțul unui fals inspector anticorupție ajuns în pușcărie. Din spatele gratiilor, Dumitru Lăpădat a sesizat că bărbatul din Crasna s-a folosit de adeverințe de salariat false pentru a obține împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Salariaților Schela Țicleni. Așa au aflat anchetatorii că CAR Schela Țicleni a încheiat  contracte de împrumut având la bază adeverințe de venit false, emise de două asociații non-profit.

Gorjeanul: 5.000 de oameni i-au scris ministrului Energiei. ONG-urile, în război total cu statul pentru ajutorul dat CE Oltenia. Trei organizații ecologiste au alarmat Comisia Europeană cu privire la ajutorul acordat de stat Complexului Energetic Oltenia. De câteva luni, Greenpeace se luptă ca CEO să nu primească ajutor de stat, iar acum anunţă că reprezentanţii Comisiei Europene înclină să respingă planul de restructurare trimis la Bruxelles. Campania ecologiștilor este extrem de agresivă, fapt ce pune în pericol chiar existenţa societăţii de stat şi a celor peste 12.000 de locuri de muncă. Astfel, în opinia Greenpeace, planul de restructurare al CEO este incompatibil cu reglementările europene, iar în forma actuală, sunt șanse foarte mari ca acesta să fie respins de Comisarul European pentru Concurență, Margrethe Vestager.

Comment here