Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Marioneta din Consiliul de Supraveghere al CEO! Cine este Gheorghe Știrbu și cine-i trage sforile! Burlan, favorit pentru preluarea șefiei companiei energetice. Cea de-a doua încercare de revocare a Directoratului Complexului Energetic Oltenia a eșuat, luni, 5 august a.c., după ce supraveghetorii au anulat ședința, la numai câteva minute de la ora la care fusese convocată. Gheorghe Știrbu, omul de afaceri bucureștean, impus în poziția de președinte al supraveghetorilor CEO, a realizat că documentul, în baza căruia urma să-i revoce pe cei cinci membri ai Directoratului, nu poate produce efecte juridice, potrivit legii, și a inventat un motiv legat de nefinalizarea procedurilor de achiziție a serviciilor privind asigurarea de răspundere civilă profesională a celor din organismele de conducere a CEO. Cel care ar avea susținerea ALDE pentru poziția de președinte al Directoratului CEO ar fi Daniel Burlan, susțin unele surse. Despre Gheorghe Știrbu, președintele CS, Gorjeanul dezvăluie că se ocupă de mai bine de șase ani, de propriul SRL cu activități de inginerie și consultanță tehnică în afaceri. Societatea a avut nouă salariați, potrivit datelor publicate de ANAF, pentru anul precedent, și a derulat afaceri de 851.000 de lei, care au generat un profit de 180.000 de lei.

Gorj Domino: Liderii federațiilor sindicale din CEO îi cer o întâlnire, de urgență, premierului Dăncilă. Sindicaliștii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi cei din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) ”Univers”, i-au solicitat premierului Viorica Dăncilă, prin intermediul unei adrese, remisă luni, 5 august a.c., o întâlnire de urgenţă la Guvernul României pentru a discuta problemele stringente ale Complexului Energetic Oltenia (CEO), care, în opinia liderilor sindicali, necesită o rezolvare imediată. Sindicaliștii doresc să discute cu premierul României și despre întârzierea Strategiei energetice, despre raportul de control, recent apărut în spațiul public, precum și despre un asalt politic asupra CEO, însă menționează că nu vor să se amestece în administrarea companiei.

Pandurul: 24 de directori de şcoli, numiţi prin detaşare. Nu mai puţin de 24 de posturi de directori, plini şi adjuncţi, vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului. Este vorba despre posturi ce nu sunt ocupate definitiv prin concurs organizat de Ministerul Educației. Pe listă se regăsesc şi funcţii de directori la şase unităţi de învăţământ din Târgu-Jiu, între care Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” sau Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a publicat lista cu unităţile de învăţământ preuniversitar de stat unde sunt vacante sau temporar vacante funcţii de director sau director adjunct.
Două candidate admise la concursul pentru AJPIS Gorj. Postul de director executiv al Agenției Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj a fost scos la concurs iar două candidate au fost admise în urma selecției dosarelor. Potrivit datelor publicate pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, cele două sunt Elena Ramona Cinteză și Natalia Moreanu. Proba scrisă va avea loc pe 22 august, la sediul ANFP din București.

Impact în Gorj: Nicio firmă la licitația pentru modernizarea Căii Eroilor. Lucrările de modernizare a Căii Eroilor, stradă ce face parte din ansamblul brâncușian de la Târgu-Jiu, ar putea să nu înceapă nici în acest an. La licitația organizată de Primăria Târgu Jiu nu s-a prezentat nicio firmă. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 8 august, procedura aflându-se în curs de desfășurare. Primarul Marcel Romanescu speră ca, în cele din urmă, să apară societăți interesate de investiție. Proiectul de modernizare este întocmit de arhitectul Dorin Ștefan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here