Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Târgujienii se mobilizează: Nu mai vrem să fim otrăviţi de Polaris! Judecătorii de la Târgu-Jiu au amânat o decizie în cauza cu privire la contestația făcută de Polaris împotriva deciziei APM Gorj de suspendare a activității de depozitare a gunoiului. Astfel, următorul termen este peste două zile, iar cetăţenii afectaţi cheamă la solidaritate. Surpriza a fost că magistratul care judecă această speţă a depus o cerere de abţinere, însă nu i-a fost aprobată. La sfârşitul săptămânii trecute, locuitorii din Slobozia au aşteptat decizia instanţei, protestând împotriva Polaris, chiar în faţa Tribunalului Gorj. Târgujienii, mai ales cei din cartierul Slobozia, se află în plin război cu Polaris.

Gorjonline: Asistenta șefă care ținea dezinfectanții sub cheie, DESTITUITĂ din funcție. Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a schimbat-o din funcția de asistent șef al Secției de Psihiatrie pe Simena Cucu, după ce o comisie constituită la nivelul unității medicale a stabilit că aceasta se face răspunzătoare de unele nereguli grave devoalate de Gorjonline.ro și confirmate de mai mulți angajați ai secției în notele de relații pe care le-au dat în cursul cercetării disciplinare. În urmă cu aproape o lună, 15 pacienți cu afecțiuni psihice internați în Secție de Psihiatrie au fost confirmați cu COVID-19, iar mai bine de 24 de ore, internările în secție au fost suspendate. La acel moment, Gorjonline.ro a prezentat unele informații în legătură cu faptul că soluțiile dezinfectante erau ținute sub cheie de asistenta șefă, că la Psihiatrie goangele au găsit mediul propice pentru crește sănătoase și că muncitorii necalificați erau cei care serveau masa bolnavilor din secție.

Pandurul: Au cerut Comisiei Europene să respingă planul de restructurare a CE Oltenia. Organizațiile de mediu Bankwatch România și ClientEarth au anunțat că au solicitat Comisiei Europene să respingă ajutorul de stat de peste un miliard de euro din Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia. “Cele două grupuri de protecție a mediului avertizează că folosirea bugetului public pentru restructurarea companiei constituie ajutor de stat ilegal, deoarece planul actual subminează obiectivul Pactului Ecologic European de decarbonizare a sectorului energetic și cel de atingere a neutralității climatice până în 2050”, susțin ecologiștii într-un comunicat. Aceștia spun că “ajutorul va permite CEO să continue arderea combustibililor fosili prin modernizarea unor instalații care utilizează cărbune, precum și prin înlocuirea unor capacități pe bază de cărbune cu centrale pe gaze fosile”.

Impact în Gorj: Multe posturi de conducere dispar, din luna mai, de la Poliția Locală. Noua organigramă a Primăriei Târgu-Jiu intră în vigoare din prima zi lucrătoare a lunii mai. Posturile de șef care vor dispărea aduc economie la bugetul primăriei. Marcel Romanescu susține că este vorba despre 2,5 milioane de lei. Cele mai multe posturi de șef vor dispărea din structura Poliției Locale Târgu-Jiu. O parte din angajați vor trece la pază. “Strict pe lege, în momentul de față, noi trebuie să alocăm fondurile necesare pentru funcționarea Poliției Locale pe vechea organigramă. Începând cu data de 4 mai, ținând cont că există o economie la bugetul pe care trebuie să îl asigurăm acestei structuri, vom reveni cu rectificări. E vorba de o sumă, care la momentul acesta poate intra pe rectificările ulterioare, de aproximativ 25 de miliarde de lei care va fi retrasă din sumele alocate Poliție Locale și va intra pe alte obiective de care avem nevoie. Legea ne pune în situația ca să adoptăm un proiect de hotărâre care să prevadă sumele în integralitate, pentru că hotărârea de consiliu dată în luna februarie vorbește de intrarea în vigoare a noii organigrame începând cu data de 4 mai, și, dacă bugetul era aprobat după această dată, mai puteam să mergem pe previziunea realizată odată cu noua organigramă. Așa, mergem pe vechea organigramă, tot prin legea, avem posibilitatea, ulterior, să facem rectificări succesive și să ne încadrăm în bugetul de care are nevoie Poliția Locală pentru a putea funcționa” a declarat primarul Marcel Romanescu.

Comment here