Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Senatorul Iordache, ÎNVINUIT într-un dosar cercetat de Parchetul General! Oamenii de afaceri din grupul Ydail, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Patru oameni de afaceri, administratori și asociați în firmele care fac parte din grupul de interese economice Ydail, au fost trimiși în judecată, la începutul acestei luni, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. În acest dosar apare și senatorul liberal Ion Iordache, însă procurorii au disjuns și declinat cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, datorită calității de parlamentar a acestuia. Curios este că niciuna din societățile din grupul de firme Ydail nu apare ca ”parte responsabilă civilmente”, însă până să devină senator, Iordache a fost asociat în Greenadel Prod SRL și Mario Magnum SRL.

Pandurul: Afaceristul denunțat de Ciurel, ani grei de pușcărie. Ionel Bogdan, afaceristul denunțat pentru dare de mită de către fostul șef al Complexului Energetic Oltenia, se află încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu. Bucureșteanul are de executat o pedeapsă de 10 ani, 5 luni și 20 de zile de închisoare, după contopirea pedepselor. În Gorj, afaceristul a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare pentru dare de mită, sentință rămasă definitivă în mai 2016. Afaceristul i-a promis fostului manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, bani dacă îl va ajuta să obţină contracte de la compania de stat. Era vorba de returnarea a 5% din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite. Bărbatul a fost prins în flagrant când îi dădea lui Ciurel suma de 25.000 de lei.

Sabotorii: Gorjul, județul cu cele mai puține infectări. Nicio localitate “roșie”. Opt cazuri noi de Covid au fost anunțate duminică de Direcția de Sănătate din Gorj, județul având astfel cele mai puține infectări din țară în 24 de ore.  Nici localitate din județ nu mai are incidență de scenariu roșu și doar 13 localități din 70 mai au incidență de scenariu galben, adică peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Numărul localităților în care nu au fost raportate infectări în ultimele 14 zile a ajuns la zece, acestea fiind Vladimir, Văgiulești, Urdari, Săulești, Săcelu, Ionești, Godinești, Cătunele, Bustuchin, Bumbești-Pițic.

Impact în Gorj: Au sosit primele echipamente pentru secția de recuperare post-COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Primele echipamente medicale de recuperare post-COVID-19 au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița. Sunt aparate de fizioterapie, antrenament respirator, kinetoterapie, monitoare de funcţii vitale, un analizor PCR si o vestă de drenaj toracic. În curând, la unitatea medicală aflată la 780 de metri altitudine va funcționa primul centru complex de tratare a ravagiilor fizice și emoționale produse de infecția cu COVID-19. Cei care vor să urmeze ședințe de terapie se pot adresa spitalului la opt săptămâni după primirea rezultatului negativ la SARS-CoV-2.

Comment here