Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Continuă reținerile în dosarul “Ydail 2”. Funcționari din Consiliul Județean, în arest. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au reținut, joi, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice. Este vorba de doi funcționari din Consiliul Județean Gorj, susțin surse. Este vorba de dosarul în care trei oameni de afaceri au fost reținuți pentru 24 de ore la sfârșitul lunii martie, fiind vorba de administratorii firmelor care au fost în asocierea condusă de Ydail Construct și care au avut contractul pentru întreținerea drumurilor județene pe perioada 2015 – 2019.

Gorjeanul: Judecătorii se pronunță cu privire la depozitul de gunoi al Polaris. Locuitorii cartierului Slobozia aşteaptă, astăzi, decizia instanţei cu privire la situaţia depozitului de gunoi al firmei Polaris. Activitatea la depozit a fost suspendată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, iar Polaris a contestat decizia în instanţă. La primul termen, în urmă cu două săptămâni, judecătorii au hotărât ca activitatea să rămână suspendată, al doilea termen fiind astăzi. Decizia este așteptată de  o întreagă comunitate, mai ales că una din firmele care transportă deşeurile în multe localităţi din judeţ aproape că șantajează primarii să mărească preţul la gunoi, iar populaţia să plătească mai mult pe cantitatea de deşeuri.

Sabotorii: CEO a rămas cu șase supraveghetori. Mandatul lui Mădălin Eftenoiu nu a mai fost prelungit în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, susțin surse oficiale. Compania mai are acum șase supraveghetori, aceștia fiind Cosmin Mitrică, Constantin Vlad, Alexandru Marcoci, Mădălin Georgescu, Marian Vasile și Vladimir Tanasiev. Ultimii doi și-au început mandatele în martie. Presa a susținut zilele trecute, pe surse, că se încălzește pe marginea terenului, pentru a intra în Consiliul de Supraveghere, fostul secretar de stat Marius Dumitrașcu, un apropiat al senatorului PNL Ion Iordache.

Gorjonline: Ședința comisiei de negociere din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-a amânat la cererea Federației Naționale Mine Energie. Comisia ar fi trebuit să se întrunească joi, dar a fost reprogramată pentru data de 20 aprilie. Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia s-au întâlnit și pe 9 aprilie în cadrul comisiei de negociere. Nu s-a decis la comisie nimic legat de creșterea lefurilor. În schimb, s-a hotărât ca pe 26 aprilie să fie încasat avansul la salariu, iar pe 28 aprilie cota de cărbune, în valoare de 600 de lei net. De asemenea, până pe 15 mai ar urma să fie acordată și prima de Ziua Muncii în valoare de 1.300 de lei.

Impact în Gorj: Noutăți în privința contractelor încheiate cu personalul din centrele de vaccinare. Personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare va putea încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare, totul după ce Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență în acest sens. La Târgu Jiu, până în acest moment, nu au fost probleme cu decontările. Personalul din centrele de vaccinare va primi în câteva zile, sumele aferente lunii martie. Primăria Târgu-Jiu răspunde de două centre de vaccinare. În ambele există personal suficient care și-a primit banii la timp, susține primarul Romanescu.

Comment here