Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Cine se ocupă de restructurarea personalului la CEO! Oamenii lui Diaconu și Alecu, manageri de proiect! Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul CE Oltenia, a afirmat, în cadrul unei dezbateri pe teme de energie, că 20 de echipe sunt ,,deja la treabă” și lucrează la punerea în aplicare a măsurilor cuprinse în Panul de Restructurare al companiei. De fapt, echipele au fost aprobate, printr-o decizie, abia o zi mai târziu și sunt conduse de persoane nominalizate de tandemul Diaconu – Alecu, aflate în subordinea acestora la Direcția Strategie Dezvoltare. Paradoxal este că unele din acele măsuri sunt deja funcționale de câțiva ani în cadrul companiei. De restructurarea personalului și noua organigramă a CEO a fost desemnat să se ocupe Sorin Alecu, directorul adjunct al Direcției Strategie Dezvoltare, omul cu cel mai mare salariu din companie, după cei din Directorat.

Gorjonline: Primar ACHITAT de Tribunalul Gorj, după ce DNA l-a acuzat de comiterea de infracțiuni pentru obținerea de fonduri nerambursabile. Primarul comunei Padeș, Mihăiță Troacă a fost achitat, miercuri, de Tribunalul Gorj, după aproape patru ani de judecată, într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA, în care a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Alături de Troacă au fost achitate alte nouă persoane, între care secretarul și un fost viceprimar al comunei Padeș, trimiși în judecată pentru că au ajutat cu eliberarea de acte false mai multe persoane să intre, în mod necuvenit, în posesia unei sume de aproape 600.000 de lei de la APIA Mehedinți, subvenție pentru zeci de hectare de terenuri pe care, în realitate, nu le dețineau legal. Singura care s-a ales cu o condamnare în acest dosar este Codruța Ilona Guran, fiica lui Nistor Buican Paulescu, fost primar al orașului Baia de Aramă, considerat „creierul“ acestei afaceri, de către procurorii DNA.

Pandurul: Problema deșeurilor din Gorj, aruncată în curtea primarilor. Situație tot mai complicată în județul Gorj. Oamenii stau cu gunoiul la poartă și asta pentru că operatorul de salubritate nu ridică deșeurile din tomberoane. Problema persistă de câteva zile bune, fiind afectate mai multe localități din județ, însă autoritățile nu cedează în războiul deșeurilor. Garda de Mediu Gorj a amendat firma Supercom cu suma de 30.000 de lei, tocmai pentru că nu a asigurat ridicarea deșeurilor la Roșia de Amaradia. Președintele ADIS, Dorin Tașcău, spune că operatorul trebuie să-si facă treaba în continuare. În privința majorării tarifelor, edilii sunt cei care trebuie să poarte negocieri cu operatorul de salubritate, mai spune Tașcău.

Impact în Gorj: Petiție pentru redeschiderea unui teren de baschet din Târgu Jiu. O petiție online a fost lansată pentru redeschiderea unui teren de baschet din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Acesta a fost amenajat de către Primăria Târgu-Jiu, după care a fost închis. Terenul de baschet se află în cartierul General Tell. „Bucuria copiilor din cartierul General Tell și nu numai a durat o vară. Câțiva locatari au solicitat Primăriei să închidă spațiul fiind deranjați, deși mini terenul a fost amenajat de Primărie în vara anului 2020 pentru susținerea activității fizice a copiilor. Într-o eră sedentară, susținem activitatea fizică a copiilor noștri“, se arată în petiția online. Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că terenul a fost închis la solicitarea asociației de proprietari: „Terenul de sport a fost amenajat de Primăria Târgu Jiu la solicitarea asociației de proprietari din cartier. Aceeași asociație de proprietari a cerut, ulterior, în urma sesizărilor făcute de anumiți cetățeni, care s-au plâns de faptul că sunt deranjați de gălăgia făcută de cei care se află pe teren, închiderea terenului“.

Comment here