Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Ministrul Energiei, după protestul Greenpeace: Nu am să girez niciodată extremele. Ecologiștii de la Greenpeace s-au legat marți, 13 aprilie, cu lanțuri în fața Ministerului Energiei, pentru a cere închiderea carierelor și minelor de cărbune. Extremismul acestora a fost taxat de ministrul Virgil Popescu, care spune că și oamenii care își câștigă pâinea din exploatarea cărbunelui trebuie să aibă un cuvânt de spus. “Am fost şi sunt un om al dialogului, dar nu am să girez niciodată extremele. Am răspuns invitaţiei de a avea un dialog cu cei de la Greenpeace pentru că şi pe mine, ca ministru al Energiei, dar şi ca părinte, mă preocupă să luăm decizii pentru viitor, pentru un mediu curat. Cu surprindere am constatat, astăzi, că activişti de la Greenpeace au venit la sediul Ministerului Energiei să ceară eliminarea cărbunelui din mixul energetic, fără să propună soluţii concrete. Mai mult chiar, ironic aş putea spune, reclamă următoarele: “Oamenii au un viitor. Cărbunele nu”. Dar despre oamenii de acum, minerii care îşi câştigă pâinea din asta nu aveţi nimic de spus? Sau ei nu sunt tot oameni?”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Gorjeanul: Aproape 900 de angajați și beneficiari din cadrul DGASPC Gorj, vaccinați anti-COVID-19 . Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj efectuează, în fiecare săptămână, aproximativ 800 de teste pentru depistarea COVID-19, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate. Conducerea instituției a anunțat că se continuă și vaccinarea împotriva noului coronavirus, până la ora actuală fiind vaccinați 470 de angajați, care au fost programați de către instituție în sistemul informatic dezvoltat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, dar și 425 de beneficiari ai serviciilor sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, care și-au dat acordul în acest sens.

Pandurul: CE Oltenia pierde definitiv procesul cu echipa lui Ciurel. Complexul Energetic Oltenia este obligat în urma unor controale ale Curții de Conturi sau ale altor instituții să dea în judecată foști directori, dar aproape de fiecare dată pierde. Pierde și procesele, și ceva bani, aici fiind vorba de cheltuielile cu apărarea celor reclamați. Așa s-a întâmplat și în procesul intentat în 2018 foștilor directori Laurențiu Ciurel, Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medințu, Mirela Vîlceanu, Ilie Ionel, Carmen Ninu, Constantin Ștefan și Gheorghe Copaci. Aceștia au câștigat marți, 13 aprilie, la Curtea de Apel Craiova, procesul privind răspunderea patrimonială ca urmare a deciziilor luate. Decizia este definitivă, iar CE Oltenia trebuie acum să plătească onorariile avocaților.

Impact în Gorj: Operatorul de salubritate din Roșia de Amaradia, amendat de Garda de Mediu Gorj, pentru că nu a ridicat deșeurile. Societatea care are contract de ridicare a deșeurilor în localitatea Roșia de Amaradia a fost amendată de Garda de Mediu Gorj cu 30.000 de lei, pentru că nu a ridicat gunoaiele. Mai mulți operatori solicită creșterea tarifelor, după ce depozitul de deșeuri de la Târgu-Jiu a fost închis, motivând că distanța până la groapa de gunoi din Drobeta Turnu-Severin este mult mai mare, iar tariful per tonă este, de asemenea, mai ridicat decât la Târgu-Jiu. „Deși toți operatorii de salubrizare de pe raza județului Gorj au fost atenționați prin controale să respecte condițiile impuse prin autorizațiile de mediu cu privire la respectarea graficului de colectare și transport al deșeurilor de la UAT-urile cu care dețin contracte, pe perioada suspendării autorizației de mediu de la depozitul de deșeuri municipale Târgu-Jiu, există și cazuri izolate in care măsurile stabilite de Garda de Mediu, nu au fost respectate. Un astfel de incident a fost constatat în localitatea Roșia de Amaradia, pentru care operatorul de salubrizare responsabil, a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 lei“ a transmis Garda de Mediu Gorj.

Comment here