Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Ședință cu scântei la sediul CEO. S-a cerut demisia unui membru al Directoratului. O ședință cu scântei a avut loc, luni, la sediul Direcției Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) între reprezentanții  sindicali și conducerea companiei. La discuții a participat și președintele Directoratului, Daniel Burlan. Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Jilț Sud, a cerut demiterea Lăcrămioarei Diaconu-Pințea, directorul Direcției de Strategie Dezvoltare și membru în Directorat, dar și a adjunctului acesteia, Sorin Alecu. „Am întrebat-o în baza căror criterii a stabilit creșterea salariului adjunctului său, Sorin Alecu, care se ocupă de planul de restructurare și de o nouă organigramă. La propunerea ei, salariul i-a fost mărit de la 12.000 de lei la 16.000, la care adaugă și alte sporuri. Probabil că ar putea ajunge la 20.000 de lei. Am solicitat pentru un coleg, noul angajat, care este încadrat la clasa minimă, 17, să primească 10-20 lei în plus și mi s-a răspuns că sunt fonduri. Eu am cerut demisia doamnei Lăcrămioarei Diaconu-Pintea. Este inadmisibil ceea ce face, doar jocuri de culise“ a declarat Ion Popescu.

Gorjeanul: Mitroi, singurul director de SJA fără contract prelungit de ministrul Sănătății! Noul manager al SJA Gorj, directorul medical. Contractul de management, obținut prin concurs, de directorul Serviciului de Ambulanță Gorj a expirat noaptea trecută. Constantin Mitroi nu mai este, de la ora 0.00, manager al SJA Gorj, după ce ministrul Sănătății a refuzat să-i prelungească mandatul, ca urmare a presiunilor politice din teritoriu. În locul lui Mitroi a fost promovat directorul medical al SJA, medicul Claudiu Constantinescu, care îndeplinește toate criteriile cerute de minister.

Gorjonline: DOVADA! Frăția masonilor Ciuclea&Popa! Supercom, favorită să câștige contractul de salubritate de 32 de milioane de euro, în Gorj. Compania Supercom SA, cu afaceri de 44 de milioane de euro, deținută de familia fostului senator PSD Ilie Ionel Ciuclea, ”eminent nobil cavaler” în Masonerie, este favorită să câștige contractul de salubritate scos la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare (ADIS) Gorj. Contractul de 31,5 milioane de euro urmează să fie atribuit luna viitoare, însă Supercom are deja grafice pentru colectarea gunoiului menajer până la finele anului, în baza contractelor încheiate cu 44 de comune și orașe ale județului Gorj.

Pandurul: Conturi blocate la primărie pentru salariile fostului viceprimar. Primăria comunei Bustuchin a fost executată silit de către fostul viceprimar Gheorghe Stoenescu. Instanța a decis că social-democratul a fost schimbat ilegal din funcție, stabilind despăgubiri de câteva zeci de mii de lei. Pentru a-și primi banii, fostul vice a pus poprire pe conturile primăriei, dar primarul Ciocea a contracarat cu noi acțiuni în instanță. Ciocea încearcă din nou în instanță, în această săptămână, să deblocheze conturile primăriei. Pe rolul instanței din Târgu Cărbunești se judecă procesul privind contestația la executarea silită.

Sabotorii: Ce informații au marii jucători din piața de energie? OMV cumpără de la CEO și Hidroelectrica. Piața de energie este bulversată și puțini sunt cei care pot estima ce se va întâmpla în următorii ani. Cheia este Complexul Energetic Oltenia care, dacă rămâne în funcțiune, va asigura în continuare un echilibru al pieței. Dacă s-ar închide termocentralele din Gorj și Dolj, prețurile ar exploda. OMV Petrom este producător de energie și a surprins piața prin pachetele cumpărate pe 7 și 8 aprilie de la CE Oltenia și Hidroelectrica, pentru anul viitor. Astfel, în data de 8 aprilie, Petrom a cumpărat nu mai puțin de șapte pachete de energie electrică, cu livrare în tot anul 2022, energie în bandă.  Vânzătorii au fost Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia, iar energia a fost scoasă la vânzare în pachete de 5 MWh.

Comment here