Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Gheorghescu, noul director al Direcției Miniere. Useristul Huidu, în cărți pentru Cariera Lupoaia. Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Lupoaia, a fost promovat director al Direcției Miniere, iar în locul acestuia la unitatea minieră va fi numit un nou director, marți. În cărți pentru post este useristul Vasile Huidu, inginer la Cariera Roșiuța, care ar urma să primească postul pentru asigurarea unei majorități în jurul PNL, în Consiliul Local Motru. Huidu este consilier local la Motru și va vota cu liberalii pentru susținerea propunerii liberale pentru postul de viceprimar.

Milionarii gorjeni au luat lecții de zbor. Reprezentanții aerodromului ”Barza”, aflat la doar câțiva kilometri de Târgu-Jiu, s-au lăudat, recent, că au primit încă un avion, al șaptelea, iar în fotografii, alături de aparatul de zbor, apare omul de faceri Ion Pau. De altfel, afaceristul Pau a luat lecții de zbor și deja e numit pilot de cei care administrează aerodromul și școala de zbor. Ion Pau este cunoscut ca patron al firmei Korcord Trans SRL, care se ocupă cu fabricarea de mobilă pentru export, dar are în portofoliu și alte societăți comerciale care au general afaceri care se cifrează în jurul a 3 milioane de euro. Un alt afacerist cunoscut, Dumitru Mărgeloiu, acționarul Mecanoelectrica, cu afaceri de peste 1 milion de euro, este un alt pasionat al zborului.

Gorjeanul: Cheaguri de sânge în organele interne ale gorjeanului mort după vaccinul AstraZeneca. Au apărut informații noi în cazul lui Ioan Barbu, gorjeanul de 47 de ani, mort după vaccinul AstraZeneca. Probe microbiologice provenind din organele celui decedat ar fi indicat cheaguri de sânge. La nivel macroscopic, medicii anatomopatologi nu au putut vedea decât un infarct miocardic acut întins. La laborator însă, în probele din organe au fost identificate tromboze. Rezultatele autopsiei nu au fost încă date publicității în mod oficial. Săptămâna aceasta urmează să se întrunească o comisie de constatare a decesului la Spitalul din Târgu-Jiu, care ar trebui să treacă aceste constatări în certificatul de deces. Documentul ar urma să ajungă pe masa anchetatorilor, care au deschis dosar penal pentru a stabili dacă există o legătură de cauzalitate între vaccin şi deces.

Sabotorii: Puși pe lista de concedieri, deși nu îndeplinesc condițiile de pensionare. Semnal de alarmă tras de un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia. Pe lista de concedieri colective din acest an sunt puși salariați despre care evidențele companiei arată că îndeplinesc condițiile de pensionare până în aprilie anul viitor. Dar, din evidențele Casei de Pensii Gorj, respectivii salariați nu sunt pensionabili. Câteva sute de angajați ai CE Oltenia vor pleca acasă la 1 iulie, cu plăți compensatorii. Sunt puși pe listă cei care îndeplinesc condițiile de pensie până pe data de 30 aprilie 2022 și vor primi de la 1 la 11 salarii, în funcție de câte luni mai au până la pensie. „Aici sunt probleme. Un coleg de la Jilț a fost pus pe lista de pensionare, dar de la Casa de Pensii i s-a transmis că nu se încadrează. Sunt lucruri care trebuie lămurite, cred că sunt foarte multe cazuri de genul acesta“, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud.

Pandurul: Guvernul Cîțu, reclamat pentru ajutorul dat CE Oltenia. Greenpeace România acuză Guvernul Cîțu că încalcă reglementările europene şi acordă Complexului Energetic Oltenia un grant de salvare de 241,4 milioane de euro, înainte ca investigația Comisiei Europene referitoare la planul de restructurare a companiei să fie finalizată. Trei organizaţii europene de mediu sesizează Comisarul European pentru Competiţie, Margrethe Vestager, despre „această gravă încălcare” a reglementărilor referitoare la ajutoarele de stat. Potrivit ONG-ului de mediu, acordând un grant şi nu un împrumut, Guvernul transferă către cetăţeni costurile emisiilor de CO2, care ar trebui să fie suportate de Complexul Energetic Oltenia, încălcând principiul „poluatorul plăteşte”.

Comment here