Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Director nou la Sucursala Minieră a CE Oltenia. Încă un director din CEO s-a pensionat. Şeful Sucursalei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Dobriţoiu, a ieşit la pensie, ieri fiind ultima sa zi de muncă la conducerea mineritului. Printre directorii care au ieşit la pensie se numără Dumitru Iacob, Iustin Ioniţă, Mihail Dafinoiu. În ceea ce priveşte Sucursala Minieră a CEO, potrivit unor surse politice, aceasta va fi condusă de actualul şef al Carierei Lupoaia, Nicu Gherghescu.

Gorjonline: Pădurea din cătunul Scoica-Gorj, tăiată abuziv! Pădurarul suspendat de superiori. Pădurea din comuna Vladimir, cătunul Scoica, a fost tăiată în mod barbar. Aceasta se află în administrarea Ocolului Silvic Târgu-Cărbunești, iar localnicii susțin că responsabil ar fi pădurarul Ion Danciu care ar fi fost suspendat din funcție, după ce șefii acestuia au găsit mari cantități de arbori tăiați. Localnicii vorbesc despre un prejudiciu de patru miliarde de lei vechi, iar jaful s-ar fi operat din septembrie și până în prezent. Informațiile nu au putut fi confirmate oficial, în schimb imaginile ce au fost puse la dispoziție de localnici sunt mai mult decât relevante.

Pandurul: Contribuțiile pentru pensionarea minerilor pot fi plătite din ajutor de stat. Au fost polemici aprinse în jurul faptului că societatea Complexul Energetic Oltenia nu ar putea suporta plata contribuțiilor salariaților cărora ar urma să le fie recunoscută retroactiv grupa de muncă. Manu Tomescu este de nouă săptămâni la protestul prin care minerii și energeticienii din CE Oltenia cer reducerea vârstei de pensionare. Acesta a publicat pe pagina de socializare un document din care rezultă că societatea are dreptul la ajutor de stat pentru a asigura protecția socială a salariaților. Este vorba de articolul nr.4 din Decizia Consiliului UE, din 10 decembrie 2010, în ceea ce privește ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune. Articolul arată ce costuri pot fi suportate din ajutorul de stat.

Impact în Gorj: Birocrația în România: Prefectul aprobă cererile pentru hârtia pentru imprimantă. Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că a fost șocat când a trebuit să aprobe cererea făcută de către un angajat al Prefecturii pentru a ridicat din depozit un bax de hârtie pentru imprimantă: „Am rămas puțin surprins de birocrația care există. În mediul privat, dacă era nevoie de un bax de hârtie, mergea cineva să cumpere sau mergeam eu. Primul lucru care m-a șocat pe mine a fost că am găsit cereri de la diverse persoane care îmi solicitau permisiunea pentru a scoate dintr-un depozit un bax de hârtie și trebuie să aprobe prefectul. Credeam că este o glumă. Hârtii de genul acesta ajung la prefectul județului pentru a fi aprobate“ a spus prefectul de Gorj la o emisiune.

Comment here