Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Acuzații grave: Pacientă bătută și legată de pat la Dobrița. Un bărbat din Gorj face acuzații grave la adresa cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița. Acesta susține că fiica lui, în vârstă de 52 de ani a fost legată de pat, bătută și umilită într-un izolator al unității spitalicești. Starea de sănătate a femeii s-a agravat, ulterior fiind transferată la secția ATI Covid de la Târgu-Jiu, acolo unde a și decedat, din păcate.  Gorjeanca a fost infectată cu noul coronavirus, însă avea și alte boli asociate. Tatăl femeii a depus o plângere împotriva cadrelor medicale, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au în desfășurare o anchetă pentru ucidere din culpă și pentru purtare abuzivă. Tragicul eveniment s-a petrecut în luna august a anului 2020.

Gorjonline: Sunați la 112! Ministrul Sănătății și deputatul Miruță îl girează, în continuare, pe INCOMPETENTUL Mitroi! Prefectul Răducan Morega: `Pentru mine, personal, ar fi un eșec!”. Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, și-a exprimat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, dezamăgirea în legătură cu faptul că, după trei săptămâni de la finalizarea verificărilor Corpului de Control al Instituției Prefectului, la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, managerul Constantin Mitroi încă se mai află în funcție. Morega îi ceruse demisia șefului SAJ și și-a menținut poziția, mai ales că, după neregulile depistate de Corpul de Control al Instituției Prefectului au fost descoperite altele, la fel de grave, de către specialiștii Departamentului pentru Situații de Urgență. Prefectul a spus că, pentru el ar însemna un eșec, dacă Ministerul Sănătății îi va prelungi contractul de manager al șefului Ambulanței Gorj. La câteva ore după declarațiile prefectului, președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, a confirmat că Ministerul Sănătății i-a aprobat prelungirea, pe încă trei luni, a contractului de management lui Constantin Mitroi, până la organizarea unui concurs.

Gorjeanul: Încă un dosar civil cu prejudiciu de ordinul miliardelor pentru fostul primar Jianu. Primăria Motru a acționat pentru a treia oară pe fostul edil Gigel Jianu în instanță, de data aceasta pentru un prejudiciu de peste 336.000 de lei, constatat în urma unui controlul al Curții de Conturi. La această dată, mai sunt încă două procese pe rol, valoarea totală a prejudiciului în cele trei dosare depășind 9 miliarde de lei vechi. Procesele cu Jianu se judecă la Tribunalul Gorj.

Sabotorii: Negocieri pe capitolul salarizare la CE Oltenia. Vineri vor avea loc negocieri la Complexul Energetic Oltenia, în care liderii sindicali anunță că vor cere majorări salariale. Asta în condițiile în care compania a primit un ajutor de restructurare de 241 de milioane de euro, în care numărul de salariați va fi redus cu o mie, dar și producția s-a redus mult față de acum doi ani. În proiectul de buget, CE Oltenia și-a propus cheltuieli de personal de 1,09 miliarde de lei pentru acest an, sumă în care sunt prinse și primele, sporurile, voucherele de vacanță, dar și plățile compensatorii ale celor care pleacă. La finalul acestui an, se preconizează că societatea va rămâne cu 11.538 de salariați. Potrivit proiectului de BVC, câștigul mediu lunar este de 3.059 lei, dar se ajunge la 7.539 de lei cu toate bonusurile.

Comment here