Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primarul Morega, după amendă: Eu nu apar în această filmare. Nu a fost o infracțiune! Edilul din Motru, Cosmin Morega, a reacționat după ce a fost amendat de polițiști pentru că ar fi participat la un chef prelungit în stradă. Primarul a recunoscut că a fost la un eveniment restrâns în localitatea Cătunele și a spus că momentul cu lăutarii care cântă pe drum a fost când s-au retras de la chef și lăutarii se îndreptau spre parcare, să plece spre casă. Primarul nu crede că a comis vreo infracțiune și crede că „tot ce s-a spus s-a spus cu răutate. Se vânează funcția”.

Gorjonline: Corpul de Control al ministrului Mediului, la APM Gorj. Agenția de Protecția Mediului Gorj a primit vizita unor reprezentanți din Corpul de Control al ministrului Mediului. Se vehiculează că verificarea are drept scop schimbarea din funcție a directorului executiv Nicolae Giorgi, aflat în prag de pensionare, și pregătirea terenului pentru noul director, verificarea având și o conotație politică. APM a fost în centrul problemelor legate de închiderea depozitului ecologic de gunoi de la Târgu Jiu dar și a altor avize oferite unor agenți economici privați, pe linia reciclării gunoaielor.

Gorjeanul: Sute de angajați CEO, trimiși acasă de Paște! Nicu Bunoaica: Ne transformă în muncitori sezonieri. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a notificat sindicatele cu privire la faptul că, în perioada imediat următoare, chiar de Paşte, sute de oameni, prin rotaţie, vor fi trimişi acasă. Administraţia companiei vrea să facă economie: mai puţin cărbune, mai puţine certificate CO2. Prin urmare, începând din luna mai şi până în luna septembrie a acestui an, cele două grupuri de la SE Craiova II, de 150 MW, se vor opri, lăsându-se funcţionale doar instalaţiile de termoficare. În consecinţă, în jur de 500 de oameni vor sta acasă aproape jumătate de an, prin rotaţie. ,,Ne transformă pe toţi până la urmă în muncitori sezonieri. Vor să facă economie. Să reducă cheltuielile de personal, de întreţinere şi aşa mai departe. Eu nu cred că va fi şomaj tehnic, de unde bani pentru 75%? Eu cred că îi vor trimite pur şi simplu în şomaj. Prin asta, şi minerii din Motru vor fi afectaţi pentru că nu va mai fi nevoie să scoată cărbune pentru Craiova II” a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Impact în Gorj: Sume enorme cheltuite de CSM Târgu-Jiu pentru testarea sportivilor. Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu cheltuiește sume importante de bani pentru efectuarea testelor PCR pentru sportivii care participă la competiții. Veniturile laboratoarelor de analize medicale au crescut foarte mult în perioada pandemiei. Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu-Jiu, a precizat că nu a găsit înțelegere pentru a beneficia de anumite reduceri, mai ales că numărul testelor efectuate este destul de mare. Acesta a precizat că a preferat să facă un efort financiar și să înscrie toate echipele de copii și juniori la toate competițiile, cu toate că cheltuielile sunt foarte ridicate. „Era o glumă care circulă pe holurile federațiilor că aceste laboratoare ar trebui să devină sponsorii echipelor, la ce sume au încasat doar de la sport. S-au făcut teste pentru sute de sportivi, pentru că nu poți lua bucuria mai ales a copiilor care sunt legitimați la echipele noastre și care participă la competiții. Au fost multe cluburi care s-au spălat pe mâini și nu au înscris echipele de copii și juniori în campionate. CSM Târgu Jiu a înscris tot ce s-a putut. Toți copiii care sunt la noi sunt înscriși în competiții pentru că trebuie să aibă bucuria de a juca. Nu poți să spui unor sportivi micuți că unii joacă și alții nu. Au fost înscriși toți. Am reușit să mai facem economii. Ne este foarte greu. Nu ne-am plâns și am mers mai departe cu ce bani am avut. Am încercat să-i dirijăm bine și ca nimeni să nu aibă suferit“ a declarat Bălăeț.

Comment here