Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: CEO, despre salarizarea dublă a inspectorilor sociali: Nu au fost angajați ai organizațiilor sindicale! Complexul Energetic Oltenia susține, într-o precizare postată pe site-ul companiei, că liderii de sindicat, menționați în raportul Corpului de Control al premierului Viorica Dăncilă ca fiind angajați pe posturi de inspectori de protecție socială, beneficiind și de salarizare de la organizațiile sindicale pe care le conduc, nu au avut decât un singur contract individual de muncă. Explicațiile producătorului energetic vin în contextul în care, în documentul de control se precizează că liderii sindicali au avut venituri salariale nete cuprinse între 7.452 și 12.702 de lei, iar contractul de muncă cu CEO ar fi trebuit suspendat.

Pandurul: Grevă generală în septembrie. “Vom începe cu 6-7.000 de oameni”. Se anunță o toamnă cu proteste la Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii spun că vor scoate în stradă mii de mineri dacă nu se va găsi o soluție de sprijinire a companiei din Gorj. Pichetări vor fi făcute și la București, mai susțin liderii de sindicat, care s-au înțeles să contureze împreună un calendar de proteste din septembrie. Sindicalistul Bogdan Bejinaru a explicat, la un post local de televiziune, că vor fi făcute pichetări la Târgu Jiu, dar și la București. „Paharul e deja plin. Mai lipsește o picătură. La începutul lunii septembrie, dacă această schemă de ajutor nu se va materializa, vom face programul pentru pichetări. Sigur se va ajunge la așa ceva la cum se mișcă treburile. Lupta e pentru cine pune director în niciun caz de ce îi trebuie acestei companii. Vor fi pichetări și la București, vom merge câte 50-100 acolo. Până acum n-am stabilit încă nimic”, a spus Bejinaru.

Rectificarea, mult sub așteptările primarilor. Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, susține că banii de la rectificarea bugetară din august sunt mult sub așteptările primarilor. “Am participat luni la un atelier de lucru pe tema rectificării de buget. Este o chestiune destul de delicată, sunt 1,5 miliarde de lei care trebuie împărțiți. Sunt UAT-uri care sunt în pragul falimentului, sunt primari disperați. Bumbești Jiu nu este în această situație”, a spus Bobaru. Suma necesară ar fi de trei ori mai mare decât cea care se vehiculează.

Gorjeanul: Spații de joacă, modernizate la Rovinari. Autoritățile locale din Rovinari și-au propus să modernizeze toate spațiile de joacă din oraș pentru siguranța copiilor. Pentru început, două au fost finalizate. ,,Pentru că este încă vacanță și pentru că cei mici sunt cei mai importanți, am bucuria să vă anunț că tocmai am finalizat modernizarea a două locuri de joacă, în Rovinari, la cele mai înalte standarde de siguranță pentru copiii care își vor petrece timpul liber aici. Am convingerea că, împreună, vom reuși să facem ca toate locurile de joacă din orașul nostru să arate cel puțin la fel” a anunțat edilul orașului, Robert Filip.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here