Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Grup energetic modernizat în 2020, închis și dat la fier vechi în 2021. Complexul Energetic Oltenia a notificat ANRE cu privire la renunțarea la grupurile energetice 3 Turceni și 8 Ișalnița începând cu 1 iulie 2021. Este data la care au fost anunțate și 800 de concedieri colective la CE Oltenia. Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe, cere amânarea concedierilor și vrea să afle cum a fost luată decizia închiderii grupului 3 Turceni, care doar ce a fost modernizat. “Cum este posibil ca CE Oltenia să ne comunice că restrânge activitățile la SE Turceni și SE Ișalnița, prin oprirea grupului 3 de la SE Turceni și grupului 8 de la SE Ișalnița, în condițiile în care în anul 2020 au fost finalizate lucrările de investiții la grupul nr. 3 de la SE Turceni”, se arată într-un document semnat de președintele SMEO. Acesta vrea să afle câți bani a cheltuit Complexul Energetic Oltenia cu grupul energetic pe care îl închide la Turceni și de ce nu a folosit acești bani pentru modernizarea carierelor miniere sau pentru finalizarea modernizării la grupul 5 Rovinari.

Gorjonline: Dosarul de trafic de persoane şi proxenetism, în care este inculpat Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, și alte 29 de persoane, judecat la Tribunalul Gorj. Procurorii DIICOT au trimis în judecată, la finele săptămânii trecute, 30 de persoane pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă. Dosarul urma să fie judecat de Tribunalul Dolj, numai că, instanța nu a putut desemna un judecător pentru soluționarea cauzei, așa că, sâmbătă, 3 aprilie, magistrații Curții de Apel Craiova au desemnat Tribunalul Gorj pentru a judeca dosarul. Judecătorii gorjeni au respins deja, luni, o cerere a procurorilor DIICOT de arestare preventivă a doi dintre inculpații trimiși în judecată. Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, este acuzat că a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

Pandurul: Lichidator judiciar, judecat din nou pentru delapidare. Recidivă! Lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu, liderul PNȚCD Gorj, va fi judecat, din nou, pentru delapidare. Asta după ce în februarie 2018 a fost condamnat definitiv pentru aceeași infracțiune, la 1 an de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani. Judecătoria Târgu Jiu a decis luni, 5 aprilie, că poate începe judecata în acest nou dosar. În urmă cu trei ani, Catrinoiu a fost condamnat după ce a administrat patrimoniul unei firme ce aparținea unor romi din cartierul Meteor. Firma avea o barjă la Constanța, pe care lichidatorul judiciar a vândut-o, iar o parte din bani i-a folosit în interes personal.

Impact în Gorj: Război între DSP și ITM în urma cazului Dobrin. Cele două instituții se controlează reciproc. Cazul Dobrin, șeful de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) care a murit după ce ventilatorul de pe ambulanța care îl transporta la un spital din București s-a defectat, a declanșat un adevărat război între Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, care a deschis o anchetă, și DSP. Zilele trecute, doi reprezentanții de la DSP Gorj au mers în control la ITM Gorj, în urma unei sesizări privind modul de recoltare a unor probe pentru efectuarea de analize medicale în condiții necorespunzătoare.”Au anunțat controlul la portar și au fost conduși în biroul inspectorului șef, unde  li s-a spus să scoată telefoanele afară, pentru că acolo nu se intră cu telefoanele. Au fost băgate într-un dulap și închise cu o cheie. Mi s-a spus că așa se practică. Au făcut controlul, după care au mers din nou la domnul inspector șef să prezinte telefoanele. Când au fost acolo, au fost puși să dea declarații în legătură cu presupusul eveniment cu Dobrin când a fost internat în spital. Au lipsit o perioadă îndelungată și când i-am sunat nu răspundeau, după care, atunci când au ajuns la sediu, am aflat că li s-au luat telefoanele de serviciu“, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj. George Romanescu, inspectorul șef al ITM  Gorj, nu a făcut prea multe comentarii: „Este o anchetă în derulare cu privire la decesul unui salariat de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, iar, la final, vor fi comunica rezultatele. În privința plângerii penale și a faptelor invocate de reprezentanții DSP se va pronunțat procurorul sau factorii abilitați. Să așteptăm finalizarea anchetelor“.

Comment here