Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Lăcrămioara Pinţea se ocupă de restructurarea TESA. În această perioadă, la Complexul Energetic Oltenia se lucrează la noua organigramă. Vor urma desființări de posturi, iar la TESA ținta ar fi eliminarea a aproximativ 10% din posturi. Interesant este că de noua organizare se ocupă unul dintre membrii Directoratului CEO, Lăcrămioara Diaconu Pinţea. Preşedintele sindicatului „Alfa”, organizaţie care îi reprezintă pe angajaţii TESA din companie, Alin Munteanu, a declarat că deşi se lucrează la o nouă organigramă, nu a fost chemat la nicio discuţie de către cea care coordonează acest proces.

Gorjonline: Raport DEVASTATOR al DSU la Ambulanța Gorj: salvări nedezinfectate, medicamente expirate, defibrilatoare nefuncționale. Ministerul Sănătății va evalua actul managerial al lui Mitroi. Raportul de control întocmit în urma verificărilor specialiștilor din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj a scos la iveală o serie de nereguli extrem de grave în actul decizional, toți cei din conducerea instituției fiind sancționați contravențional, iar întreaga documentație, care cuprinde aspecte relevante cu privire la deficiențele constatate, a fost trimisă la Ministerul Sănătății, în vederea evaluării activității manageriale a lui Constantin Mitroi. Trimișii șefului DSU, Raed Arafat, au descoperit că în ambulanța cu care a fost transportat șeful din DSP care a decedat, în urmă cu exact o lună, se fumează, iar autospeciala nu fusese dezinfectată timp de cinci zile. Mai mult, aceeași ambulanță având multiple defecțiuni, a fost programată pentru a prelua un pacient de la Secția Cardiologie a Spitalului Târgu-Jiu pentru a fi transferat la elicopterul SMURD, iar concluzia, la finalul ”misiunii”, a fost că, defibrilatorul nu a funcționat din cauza unui cablu. Și ca tabloul să fie complet, echipa de control a DSU a descoperit medicamente expirate, precum și electrozi defibrilare expirați în autospecialele de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj.

Pandurul: Cere daune de 200 de mii de lei pentru că respiră „aer nociv și poluat”. Acțiune inedită în instanță formulată de un bărbat din Gorj. Acesta a dat în judecată „Ocolul Silvic Gorj”, solicitând daune morale de puțin peste 200 de mii de lei. În motivarea acțiunii, bărbatul a susținut că i s-a încălcat dreptul la un mediu sănătos. „Pe raza județului Gorj se produc masiv defrișări forestiere, iar pârâtul nu ia măsuri în acest sens, deși ar trebui să se ocupe de conservarea pădurilor”, spune gorjeanul, nemulțumit că, din acest motiv, este obligat să respire „aer nociv și poluat”.

Director nou la o instituție din Gorj. Traian Crăc este, de astăzi, director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Gorj, în locul lui Mihai Versin. “APIA Gorj are un nou director executiv. Îl felicit pe Traian Crăc pentru obținerea acestei poziții deosebit de importante! Traian a mai condus APIA, are o bogată experiență și vine din mediul privat. Îi urez, pe aceasta cale, mult succes în activitate!”, a transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Traian Crăc a mai condus instituția în 2009-2010, fiind vicepreședinte PNL Târgu Jiu.

Impact în Gorj: Stoina nu va intra în carantină, deși incidența a trecut de 7. Autoritățile sanitare au luat decizia de a nu impune restricții suplimentare la Stoina. Localitatea înregistrează cel mai mare număr de infectări raportat la populație. La finalul săptămânii trecute indicele era de peste 7 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Populația comunei numără peste 2.200 de persoane. Decizia de a nu lua măsuri restrictive suplimentare a avut în vedere faptul că persoanele infectate cu coronavirus sunt concentrate într-o singură localitate, în zona unei unități de învățământ. Este posibil ca odată cu vacanța elevilor lucrurile să revină la normal și să nu mai apară cazuri noi de coronavirus. În Stoina este cea mai mare incidență COVID din județ, în rest existând doar câteva localități cu peste 3 cazuri la mia de locuitori, dar nu mai mult de 4.

Comment here