Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Control judiciar pentru cei trei oameni de afaceri reținuți de procurori. Cei trei oameni de afaceri importanți care au fost reținuți de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au fost puși în libertate și au primit măsura controlului judiciar. Aceștia sunt învinuiți că au falsificat documente și înscrisuri privind lipsa datoriilor către bugetul de stat și dotarea cu utilaje, pentru a câștiga o licitație organizată în anul 2016 de Consiliul Județean Gorj pentru servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene. Valoarea contractului este de 157 milioane de lei. Doi dintre afaceriștii reținuți sunt oameni de încredere ai senatorului PNL Ion Iordache, care controlează firma Ydail Construct din localitatea Turceni. Este vorba de Doru Șandru, directorul societății Romstrade SA și omul care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, acesta fiind și cumnatul lui Iordache, precum și Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL. Un alt om de afaceri important care este implicat în acest dosar este Mihai Puiu Crăciun, administratorul societății Metalcolect.

Pandurul: Șeful grupului Ydail, reținut de procurorul pe care l-a reclamat. Noi detalii au fost scoase la iveală în dosarul în care trei oameni de afaceri gorjeni au fost reținuți marți și miercuri. Procurorul Lavinia Ilie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a mai făcut anchete legate de firma Ydail și chiar a fost reclamată la Inspecția Judiciară de cel care a fost din nou încătușat. „În 2015, unul dintre angajații firmelor din grup a fost reținut pentru 24 de ore și firma a fost atacată public ca urmare a unui dosar penal instrumentat de procurorul Lavinia Ilie. Persoanele în cauză nu s-au sustras răspunderii, din contră, pentru că procurorul tergiversa dosarul, au obținut două hotărâri judecatorești prin care instanța a cerut urgent soluționarea. După șase ani de audieri și atacuri publice, același procuror își recunoaște greșeala și clasează dosarul din lipsă de probe“, transmite Ydail Construct într-un comunicat.

Gorjonline: Un tânăr judecat pentru furt și fiul solistei Roberta Crintea, printre BOMBARDIERII care l-au înjurat și amenințat pe un comisar șef de poliție. Un incident care a avut loc, miercuri noaptea, între polițiștii care au asigurat ordinea pe străzile din Târgu-Jiu, în cea de-a treia seară de proteste, s-a lăsat cu cercetarea disciplinară a comisarului șef de poliție Cristian Arbagic, șeful Biroului Municipal al Poliției Rutiere. În spațiul public a apărut o filmare cu Gabriel Cherciu, un tânăr protestatar, în timp ce era apostrofat de ofițerul de poliție, reproșându-i că este nevoit să stea în stradă din cauza unora ca el. “Dă-i drumul acasă, că acum te încalec!”, a fost una dintre replicile polițistului care a stârnit un val de reacții extrem de dure, în spațiul virtual, din partea mai multor tineri. Peste 200 de comentarii, cele mai multe care conțin jigniri, înjurături și amenințări, la adresa polițistului, au apărut pe conturile de pe Facebook ale celor din grupul tânărului apostrofat. Printre mesajele cu un limbaj extrem de vulgar se regăsește și cel al lui Radu Bogdan, fiul cunoscutei soliste Roberta Crintea.

Sabotorii: Salariații, bulversați de vestea că se închid trei termocentrale și jumătate. “O să avem soarta porcului de Crăciun”. Informația publicată de Ministerul Energiei într-un document, cum că până în 2026 se renunță complet la grupurile pe cărbune de la Turceni, Ișalnița și Craiova II, dar și la două din cele patru grupuri de la Rovinari, i-a bulversat total pe salariați. În vara anului trecut, li se spunea că vor rămâne cinci grupuri din 12, acum două zile li s-a spus liderilor sindicali, de către ministru, că rămân trei grupuri funcționale și două în rezervă, dar în documentul oficial al ministerului scrie clar că noul plan de restructurare, cel ajustat, cuprinde doar două grupuri la Rovinari, și alea mai mult ca rezervă pentru când sistemul energetic nu va face față. Asta înseamnă că și carierele din bazinele Motru și Jilț devin istorie. “Adio minerit gorjean”, a scris pe pagina de socializare Chelariu Constantin. “Vai de capul vostru de trădători. Să lecturați istoricul Termo Turceni, să aveți idee cât a produs aceasta între anii 2004-2012. Ați reușit să distrugeți economia Gorjului și nu numai. Dacă ar învia Ceaușescu oare ce pedeapsă ați merita?”, a fost reacția lui Gheorghe Tudorescu.

Comment here