Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Trei oameni de afaceri gorjeni, în arest. Reacție dură a senatorului Iordache. Doi oameni de afaceri din Gorj au fost reținuți pentru 24 de ore marți, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Este vorba de Doru Șandru și Mircea Vărzaru, de la firmele Ydail Construct și Romstrade. Un al treilea, Mihai Puiu de la Metalcolect Prod, a fost reținut pe 31 martie, tot pentru 24 de ore. Potrivit unor surse, pentru primii doi a fost propusă măsura controlului judiciar, la expirarea reținerii. Senatorul liberal Ion Iordache a reacționat la ceea ce el numește „tentativa de a-i distruge pe cei care refuză să stea cu fruntea plecată“.„Sunt revoltat de ușurința cu care funcționari plătiți din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge și ce a mai rămas viu în economia acestui județ. Ca parlamentar nu pot să nu reacționez când văd că, pentru acuzații fără dovezi și argumente, din voința unui singur om (procurorul), care nu este la prima greșeală, nevinovații ajung să-și demonstreze nevinovăția. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcționarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în fața legii ca orice alt cetățean. Firmele pe care vor să le închidă sunt printre ultimele rămase în Gorj și printre cei mai mari plătitori de taxe și impozite din județ. Acuzațiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziții și pe probe fabricate. După gratii este locul celor care abuzează de funcțiile pe care le dețin distrugând iremediabil viitorul unor oameni și orice șansă de dezvoltare a întregii comunități. Sper că va veni momentul în care veți plăti pentru aceste abuzuri! Rușine să vă fie“, a transmis Iordache.

Gorjonline: Vîlceanu: Banii pentru certificatele CEO, aprobați! Guvernul a adoptat, miercuri, 31 martie a.c., o Ordonanță de urgență pentru aprobarea acordării unui ajutor de stat de restructurare Complexului Energetic Oltenia, prin care au fost acordate sumele necesare pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente producției de energie pentru anul precedent. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a precizat, într-o postare pe rețelele de socializare, că, în acest context, este greșit și nedrept să apară, în spațiul public, articole și declarații ce induc o stare de agitație în rândul salariaților companiei, iar afirmații cum că CEO se închide fac rău producătorului energetic.

Sabotorii: E oficial! Termocentrala Turceni, fără niciun grup pe cărbune. La Rovinari rămân doar două. Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au fost marți la București pentru a discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a spus că planul de restructurare ajustat de la CE Oltenia prevede menținerea a trei grupuri pe cărbune în funcțiune din 2026, plus două în rezervă. Mai exact, termocentrala Rovinari ar rămâne cu două grupuri funcționale și unul în rezervă, iar termocentrala Turceni cu unul în funcțiune și al doilea în rezervă. Un document publicat miercuri de Ministerul Energiei arată că vor rămâne doar două grupuri la Rovinari și nimic altceva. Cele două grupuri au menirea de a asigura piața atunci când va fi nevoie, după cum se specifică în document.

Impact în Gorj: Unde a plecat fostul director medical demisionar de la Ambulanța Gorj. Dan Vâlceanu, fostul director medical al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, care a demisionat din funcție în urma scandalului Dobrin, s-a angajat la un cabinet medical școlar din comuna Peștișani și, totodată, va asigura servicii medicale și la Centrul de permanență din localitate. Dan Vâlceanu și-a dat demisia la scurt timp după prezentarea raportului Corpului de control al Prefectului, care a scos la iveală nereguli grave în privința ambulanței care l-a transportat pe Adrian Dobrin, șeful de la DSP Gorj, care a decedat în spitalul din Râmnicu Vâlcea, după ce aparatul de oxigen nu a mai funcționat din cauza unei defecțiuni la sistemul electric de alimentare.

Comment here