Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SURSE: Oamenii senatorului Iordache, REȚINUȚI de procurori. Doru Șandru, directorul societății Romstrade SA și omul care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Alături de Șandru, în arestul IPJ Gorj a ajuns și Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL. Nici reprezentanții IPJ Gorj și nici cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj nu au dorit să ofere amănunte despre acest dosar, însă cel mai probabil în cursul zilei de miercuri organele judiciare vor decide dacă solicită instanței de judecată măsuri preventive pentru cei doi afaceriști din grupul Ydail.

Sabotorii: Noul plan de restructurare mai taie două grupuri de la CE Oltenia. Ministrul Energiei a avut marți o întâlnire cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia și le-a spus cam cum va arăta noul plan de restructurare. Compania nu va mai rămâne cu cinci grupuri pe cărbune, cum prevedea vechiul plan, ci cu trei. Virgil Popescu a dat și vești bune, anume că în cel mult două săptămâni compania va primi banii pentru certificatelor de carbon. “CEO va deveni, dintr-un producător unic de energie electrică pe bază de cărbune, un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. Vreau să infirm clar toate manipulările potrivit cărora CEO se va închide: CEO nu se va închide și noi, la Ministerul Energiei, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Vom avea grijă de angajații CEO”, a transmis ministrul Energiei.

Impact în Gorj: CEO va face o evaluare pentru casele afectate din satul Runcurel. Reprezentanții localnicilor din satul Runcurel, comuna Mătăsari, au participat, marți, la o ședință la sediul Prefecturii Gorj cu delegați ai Complexului Energetic Oltenia și Primăriei Mătăsari. La aceste discuții a fost prezent și prefectul județului Gorj, Cornel Răducan, care s-a deplasat la fața locului, în urmă cu o săptămână și jumătate, pentru a constata problemele cu care se confruntă oamenii, în urma mai multor memorii pe care aceștia le-au depus. CEO s-a angajat că va face o evaluare pentru 34 de imobile.

Pandurul: Condamnare pentru șoferul primarului. Șoferul primarului din Fărcășești a fost condamnat pentru lovire sau alte violențe. Dumitru Niță s-a ales cu o amendă penală, după ce fostul primar Dănuț Bălu s-a plâns că a fost agresat de acesta în timpul unei ședințe de Consiliu Local. Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani. „Avuserăm ședință de Consiliu Local. Șoferul primarului, Titi Niță, îl lovi cu capul în gură pe fostul primar, Dănuț Bălu. Suntem șapte martori, așteptăm să vină poliția. Nu veniră consilierii PNL, boicotară ședința. Și Drăgoescu (n.r. primarul comunei Fărcășești) începu să ne înjure, să ieșim afară, să ne facă milogi”, a relatat, la vremea respectivă, pentru Pandurul, consilierul local Marius Bălu, nepotul fostului primar. Poliția a intervenit după ce fostul primar a sunat la 112.

Comment here