Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Revolta tinerilor din Târgu-Jiu împotriva restricțiilor. Peste 700 de tineri au protestat, luni seara, la Târgu-Jiu împotriva restricțiilor impuse în pandemie. Protestul a început în jurul orei 20.00, timid, dar tinerii au venit grupuri – grupuri, iar aproape de ora 22.00 erau deja mult peste 700. Aceștia au scandat “Libertate!” și “Jos Arafat”, au ascultat “România, trezește-te!”, au făcut hora unirii, au plecat în marș pe străzile din Târgu Jiu.

Impact în Gorj: Criză de personal medical la Ambulanța Gorj. Serviciul de Ambulanță Gorj se confruntă cu o criză de personal medical, un singur medic își desfășoară activitatea pe tură. Doar cinci medici lucrează , în prezent, în cadrul Ambulanței Gorj,  alți patru fiind în concedii medicale ca urmare a unor probleme de sănătate. „Sunt nouă medici, dintre care patru au probleme de sănătate și trebuie să lucreze la Dispecerat. Unul e director medical și rămân doar patru doctori care trebuie să facă gardă pe mașină. Sunt situații, de multe ori, când pot să rămân descoperit pe tură, fără medic”, a spus Constantin Mitroi, directorul Serviciului de Ambulanță Gorj. Serviciul de Ambulanță Gorj a organizat concursuri pentru angajarea altor medici, dar nu au fost candidați. S-a ajuns în situația în care medici de la spital să meargă cu ambulanța.

Gorjonline: Dezvăluiri de groază din dosarul bătăilor între minore. Cazul minorei bătută de alte fete de vârste apropiate, care a îngrozit o țară întreagă, în toamna anului trecut, a ajuns în faza în care avocatul victimei și un așa zis antreprenor, fac pe procurorii prin studioul unei televiziuni online și o condamnă pe adolescenta agresoare, înainte ca justiția să pronunțe o soluție. Mai mult, cei doi bucureșteni veniți în provincie să ajute, gratis, la înfăptuirea justiției, au făcut acuzații grave la adresa părinților adolescentei judecată pentru lovire și alte violențe, dar și a președintelui Judecătoriei Târgu-Jiu. Așa zișii apărători au făcut publice numele celor două minore, atât al inculpatei Andrada Draica, cât și pe cel al părții vătămate Amalia Popescu, numai că, a doua zi, după prestația epuizantă din emisiune, avocatul Ramona Aldea nu s-a mai putut prezenta la proces, acesta fiind amânat la jumătatea lunii viitoare. Jurnaliștii gorjonline.ro au intrat în posesia unor conversații dintre ”victima” Amy și alte adolescente, care au avut loc înainte dar și după momentul agresiunii, în care aceasta are un limbaj suburban, care denotă un comportament agresiv.

Gorjeanul: Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Problema CEO cu privire la certificatele de carbon va fi rezolvată. După protestul de luni, care a durat câteva ore, președintele SME Oltenia, Gabriel Căldăruşe, şi ceilalți 137 de mineri care voiau să rămână în greva foamei, au suspendat acțiunea în baza obținerii unei întrevederi cu ministrul Energiei. Virgil Popescu îi va primi, astăzi, pe o parte a liderilor sindicali de la CEO. Cu privire la protestatarii de ieri, ministrul a avut un comentariu scurt: ,,Sigur, voi răspunde la orice întrebări au aceștia, legate de restructurare şi certificatele de carbon. I-am întrebat când vor să purtăm această discuţie şi a rămas pentru mâine (azi, n.r). Ceea ce pot să spun, şi nimic mai mult, este că problema certificatelor va fi rezolvată”, a declarat Virgil Popescu.

Pandurul: Începe procesul unui fost director din minerit. Tribunalul Gorj a decis, luni, că poate începe judecata în dosarul fostului director de la Exploatarea Minieră de Carieră Rovinari. Vasile Ghimiș este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată. În același dosar a fost trimis în judecată și un om de afaceri. Judecătorii gorjeni au respins, ca nefondate, cererile și excepțiile formulate de către inculpați. Procurorii DNA spun că Vasile Ghimiș ar fi dispus cumpărarea unor materiale pentru stingerea incendiilor și a unor truse sanitare de prim ajutor, la prețuri supraevaluate. Achiziția a fost fragmentată tocmai pentru a putea fi realizată în mod direct. Ea ar fi fost făcută în perioada septembrie – decembrie 2012 de la două firme, între care și SC Ratetalav SRL, controlată de omul de afaceri Daniel Sever Giurcău.

Comment here