Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Veşti bune de Buna Vestire pentru Pandurii. Pandurii a primit în sfârşit o veste bună în ziua de Buna Vestire, prima de acest gen din ultimii cinci ani, perioadă în care echipa de suflet a gorjenilor s-a chinuit să reziste atacurilor venite din partea tuturor dar şi lipsei banilor. Gorjenii au câștigat procesul cu membrii asociaţi şi urmează să primească 3 milioane de euro, poate chiar mai mult, având în vedere faptul că datoriile sunt din 2014 şi se vor aplica penalităţi. Procesul câştigat de clubul Pandurii Târgu Jiu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie datează din 2017, şi, timp de aproximativ patru ani, procesul a fost câştigat în două instanţe, Tribunalul Gorj şi apoi la Curtea de Apel Craiova, asociaţii făcând tot posibilul să întârzie finalul procesului prin tot felul de şicane şi intervenienţi în favoarea lor în aceste procese. Pandurii a câștigat anterior la fond și la apel, dar de data aceasta soluția este definitivă, ICCJ respingând recursurile asociaţilor. Astfel, Pandurii are de primit aproximativ 3,3 milioane de euro.

Criza gunoaielor! Primarii vin cu jalba-n proțap la prefect. Se agită apele în rândul mai multor primari din Gorj în contextul în care se tem că vor rămâne cu gunoaiele la porțile oamenilor. Mai mulți edili s-au decis să vină, vineri, peste prefectul județului, în speranța că acesta va găsi o soluție și localitățile din Gorj nu vor fi îngropate în gunoaie după ce depozitul din Târgu Jiu a fost închis. Întâlnirea ad-hoc va avea loc la ora 11, la Prefectură. Mai mulți edili vor veni să facă presiuni astfel încât prefectul să găsească o rezolvare acestei probleme. Potrivit unor surse din rândul primarilor, aceștia sunt supărați că au aflat că vor crește tarifele pentru gunoi și asta ar însemna un val de nemulțumiri în comunitățile pe care le conduc. Pe de altă parte, dacă autoritățile nu vor fi de acord cu noile tarife, riscă să rămână cu gunoiul neridicat. Primarii au cerut soluții și celor de la Supercom, firma de salubritate cu care au încheiat contractele. Aceasta, prin intermediul lui Luis Popa, șeful Serviciului de Salubritate din Consiliul Județean, le-ar fi transmis că le vor fi ridicate gunoaiele doar până la sfârșitul acestei luni. Mai departe, nu se știe ce se va întâmpla.

Gorjonline: Roșca, ATAC devastator la șeful mineritului: „Are o pălărie prea mare și nu mai vede, bâjbâie, dă din mâini! Intenționez să fac plângere la Parchet!”

Președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, acuză imixtiuni politice și din partea directorului Sucursalei Miniere a CE Oltenia, în competiția pentru președinția organizației sindicale. Liderul de sindicat spune că la sediul PNL Motru, Gigel Jianu și Ion Dobrițoiu au făcut centru de comandă pentru a-l elimina din viața sindicală și va depune o plângere la Parchet pentru a-i pune sub incidența legii. Roșca e de părere că funcția de director e o pălărie prea mare pentru Dobrițoiu și o ocupă doar pentru că este membru PNL.

Impact în Gorj: Întâlnire între reprezentanții CEO și localnicii din Runcurel. Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO) se vor întâlni, săptămâna viitoare cu localnici din satul Runcurel, comuna Mătăsari, care sunt afectați de lucrările miniere din zonă. Întâlnirea a fost stabilită în urma vizitei pe care prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan, a avut-o în satul Runcurel. „În urma deplasării pe care am avut-o în satul Runcurel și a problemelor pe care le-am constatat la fața locului, conducerea Complexului Energetic Oltenia a stabilit o întâlnire cu reprezentanții comunității în data de 30 aprilie, ora 11.00, la sediul Prefecturii Gorj. Sprijin orice demers care se întreprinde în vederea găsirii unei soluții pentru situația dificilă a localnicilor care sunt afectați de lucrările miniere, dar și pentru desfășurarea activității de exploatare a cărbunelui în condiții normale, astfel că voi fi prezent la discuțiile care vor avea loc“, a transmis prefectul de Gorj.

Gorjeanul: Deputatul Pecingină, interpelare pe tema situației de la Ambulanța Gorj. Deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină, l-a interpelat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema neregulilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Liberalul vrea să afle ce măsuri a dispus ministerul de resort în urma controlului efectuat de Prefectura Gorj la Ambulanță și neregulilor constatate după decesul șefului Sanepid, Adrian Dobrin.

Comment here