Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Spitalul de la Runcu, centru de recuperare post-Covid. Vor fi investite 200.000 de euro. Fundația Mereu Aproape investește 200.000 de euro în primul centru complet de recuperare post-Covid care se va realiza la Runcu. Proiectul este dezvoltat în contextul în care pandemia Covid-19 continuă, iar mulți dintre pacienți se confruntă cu diferite sechele manifestate chiar și la intervale de timp mari post infecție. Centrul se află în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Situat la 780 de metri altitudine, spitalul este specializat în tratarea bolilor pulmonare, este spital suport Covid-19 cu o secție de recuperare cu 39 de paturi. În plus, este singurul din România cu salină terapeutică de suprafață.

Gorjeanul: Primarul oraşului Rovinari Robert Filip i-a scris preşedintelui Iohannis, într-o încercare disperată de a debloca o investiţie de aproximativ 30 de milioane de euro. Este vorba despre fabrica de gips-carton, un proiect de doi ani, blocat de autorităţi, în sensul că nu au făcut nimic pentru ca această investiţie să se facă în judeţ. Toată problema este la CEO. Administraţia Complexului nu a găsit de cuviinţă să dea curs solicitărilor repetate ale primarului din Rovinari, chiar dacă fabrica ar însemna încă două, trei sute de locuri de muncă. Robert Filip s-a adresat administraţiei CEO, preşedintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, ministrului Energiei, Virgil Popescu, parlamentarilor din judeţ, fără să obţină vreun sprijin.

Pandurul: Sindicatul polițiștilor locali a pierdut primul meci cu primăria. Poliția locală Târgu-Jiu a pierdut procesul prin care a încercat să suspende punerea în aplicare a noii organigrame. Dosarul a fost judecat de Tribunalul Olt. Primarul Marcel Romanescu a reacționat la această veste: “Instanța ne-a dat dreptate în litigiul cu Sindicatul Polițiștilor Locali din Județul Gorj și a respins cererea de suspendare a reorganizării. În ciuda tuturor presiunilor, a încercărilor de blocare a strategiei prin care eficientizăm nu numai funcționarea Poliției Locale, ci activitatea întregii primarii, iată că Justiția este de partea noastră”, a declarat edilul.

Sabotorii: Fondul Proprietatea transmite că este imposibil să bage bani la CE Oltenia. Fondul Proprietatea a anunțat că nu are de gând să investească la Complexul Energetic Oltenia. Cei de la Comisia Europeană s-au arătat sceptici privind planul de restructurare, pe motiv că statul ca acționar majoritar vrea să vină în următorii ani cu un ajutor de 1,3 miliarde de euro, în timp ce acționarul minoritar Fondul Proprietatea, care deține totuși 21,56%, este obișnuit să stea doar la primire. Managerul de portofoliu al FP, Johan Meyer, a spus pentru profit.ro că nu s-ar justifica o investiție în Complexul Energetic Oltenia. Meyer a spus că a evaluat planul de restructurare propus, dar, în opinia Fondului, este “incredibil de dificil, imposibil chiar” să justifice utilizarea numerarului pentru a menține compania solvabilă.

Comment here