Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primarii îi cer prefectului să intervină. „Ne vom îngropa în gunoaie“. Suspendarea autorizației de mediu a depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu a pus pe jar primarii din întreg județul. Gorjul nu are altă soluție pentru depozitarea deșeurilor, decât în Mehedinți sau în vreun județ mai îndepărtat, dar la preț dublu. Primarii susțin că nu pot dubla tarifele, pentru că au fost deja majorate la început de an. Singura soluție ar fi ca prefectul să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență și să suspende decizia Agenției pentru Protecția Mediului pe perioada stării de alertă, timp în care Polaris Mediu să facă investițiile necesare pentru ca localnicii unor cartiere din Târgu-Jiu să nu mai fie deranjați de mirosul care vine de la depozit. Primarul din Motru a găsit o soluție de urgență, care va funcționa pentru câteva zile. Este sigur că, dacă problema nu se va remedia, Municipiul Motru se va îngropa în gunoaie. Primarul din Târgu-Cărbunești s-a întâlnit cu primarii din comunele deservite de Salubris Gilort și au înaintat Prefecturii Gorj o adresă prin care îi cer reprezentantului Guvernului în teritoriu să intervină de urgență.

Gorjonline: Ca la balamuc! Goange și mizerie, la Psihiatrie! Muncitorii necalificați servesc masa bolnavilor! 13 pacienți, confirmați cu COVID. Incompetența, plătită cu 220 de milioane de lei vechi. Încă doi pacienți au fost confirmați pozitiv, în focarul de COVID-19 de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, astfel că numărul celor infectați a ajuns la 13, în doar patru zile. Infirmiera confirmată și ea cu COVID-19, după ce s-a îmbolnăvit spălând geamuri, într-una din zilele săptămânii trecute când a bătut foarte tare vântul, a fost internată, marți, în spital, fiind nevoită să-și lase singur acasă fiul de numai 11 ani. Psihiatria de la SJU e un balamuc în declin, iar la involuția secției contribuie decisiv tandemul Câmpeanu – Cucu, adică medic șef secție – asistent șef. Dincolo de neajunsurile legate de lipsa dezinfectanților, ținuți sub cheie de asistenta șefă, ies la iveală goangele care sunt în mediul lor la Psihiatrie și frigiderele infecte din cabinetele medicilor, în care nu s-a făcut curățenie în ultimii trei ani.

Sabotorii.ro: Parlamentarii de Gorj joacă bambilici cu pensiile minerilor. Șapte săptămâni de proteste în Piața Prefecturii Gorj, mii de oameni care vor pleca acasă în următorii ani, iar parlamentarii de Gorj și nu numai joacă bambilici cu proiectul de lege care ar permite pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor. Joacă bambilici și în spațiul public, adică pe paginile de socializare, dar și în comisiile de specialitate. Deschiderea a făcut-o Radu Miruță, deputat USR Gorj, care a anunțat pe pagina de socializare că amendamentul lui la proiectul de lege a fost adoptat în Comisia pentru industrii și servicii, deși parlamentarii de la PSD și AUR au votat împotrivă. De pe pagina de socializare a deputatului Claudiu Manta de la PSD, aflăm că amendamentul lui a trecut, iar cei de la PNL și USR au votat împotrivă. De pe site-ul Camerei Deputaților rezultă că  Radu Miruță a depus un amendament prin care legea să cuprindă și partea de minerit, nu doar termocentralele, dar să limiteze numărul de pensionări din Complexul Energetic Oltenia, în sensul în care de lege să beneficieze doar salariații din producție. Cei de la PSD au votat împotrivă pentru că aveau și ei un amendament similar, în sensul în care să fie prinsă și partea de minerit în proiectul de lege făcut inițial doar pentru termocentrale, doar că social-democrații nu voiau să excludă partea de TESA, deoarece sunt ingineri sau alte categorii care au încadrare pe TESA, dar nu lucrează neapărat la birou.

Impact în Gorj: Drumul care face legătura cu cimitirul satului Runcurel ar putea fi afectat de lucrările miniere. Localnicii din satul Runcurel, comuna Mătăsari, s-au plâns, marți, prefectului județului Gorj de situația dificilă în care se află ca urmare a extinderii lucrărilor miniere. Corneliu Răducan-Morega s-a deplasat în satul afectat de minerit și s-a întâlnit cu cetățenii, care i-au transmis că nu vor mai putea ajunge la cimitir, pentru că cei de la Complexul Energetic Oltenia le-au transmis că o porțiune din drum va fi desființat. Corneliu Răducan a constatat că starea de nemulțumire a cetățenilor este mare și a promis că va transmite doleanțele conducerii CEO

Comment here