Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii.ro: Modificările planului de restructurare a CE Oltenia sunt tot secrete? Ce se închide mai devreme! Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost modificat, după cum ne-a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Pe plan local, administrația Complexului Energetic Oltenia ține secrete modificările aduse, așa cum și planul de restructurare a fost ascuns luni bune inclusiv de ochii angajaților. Planul de restructurare făcut anul trecut includea închiderea a cinci cariere miniere, ceea ce va conduce la înjumătățirea producției actuale. Planul prevede înlocuirea a 1.460 MW pe lignit cu 1.325 MW produși de două grupuri pe gaz. Comisia Europeană a constatat însă că “măsurile structurale compensatorii propuse până în prezent de România par a fi insuficiente”. O altă constatare este că “în pofida închiderii oficiale a minelor de lignit, extracția lignitului va crește de fapt până la sfârșitul anului 2024 și va scădea sub nivelul din 2020 doar începând cu 2026”.

Gorjeanul: Se așteaptă demisii la SJU Târgu-Jiu. Colegiul Medicilor din Gorj a fost sesizat, ieri, cu privire la tratamentul aplicat de doi medici de la SJU Târgu-Jiu unui pacient de 65 de ani. Este vorba despre bărbatul care a ajuns la Clinica Sf. Sava din Capitală, anul trecut, cu multiple răni infectate, după ce a fost internat la Neurologie şi ATI, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Medicii de la clinica privată s-au declarat îngroziţi de starea în care ajunsese pacientul şi au şi fotografiat rănile neîngrijite de personalul medical de la Târgu-Jiu. ”Am sesizat Colegiul Medicilor şi am constituit comisia de verificare a procedurilor şi protocoalelor medicale. Se vor lua măsuri în consecinţă” a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Vienescu.

Pandurul: Costul salubrizării se va dubla după închiderea depozitului Polaris. Operatorii de salubritate au posibilitatea să ducă deșeurile menajere din Gorj la Drobeta Turnu-Severin, după ce Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de mediu a depozitului Polaris de la Târgu-Jiu. Singura problemă ar fi că la Severin costă 330 de lei depozitarea fiecărei tone de deșeu, față de 200 de lei la Târgu-Jiu. La noul tarif se va adăuga transportul, astfel că pentru locuitorii din unele localități costul va fi chiar dublu față de cel actual.

Gorjonline: Tânăr înjunghiat, în centrul Târgu-Jiului, la un pas de moarte! Procurorii au cerut arestarea, însă judecătorii au dispus arest la domiciliu. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au solicitat, vineri, 19 martie a.c., arestarea preventivă a doi tineri, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după ce, cu o zi înainte, l-au înjunghiat pe un alt tânăr, în zona toracelui posterior stânga şi anterior dreapta, provocându-i două plăgi înjunghiate, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa. Scenele de o violență extremă s-au derulat chiar în centrul orașului Târgu-Jiu, în fața magazinului Altex, după ce aceștia s-au șicanat în trafic.

Impact în Gorj: Situație tensionată la Secția de Psihiatrie. O comisie de cercetare disciplinară va face o anchetă. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus înființarea unei Comisii de cercetare disciplinară pentru a verifica situația de la Secția de psihiatrie, după ce în mass-media au apărut informații că jumătate dintre pacienți sunt infectați cu SARS-CoV-2, iar o infirmieră a fost depistată pozitiv. De asemenea, mai multe cadre medicale așteaptă rezultatul testării. Mai mult decât atât, asistenta șefă este acuzată că ține sub cheie soluțiile dezinfectante, iar spațiile nu puteau fi dezinfectate. În plus, cadrele medicale se plâng că nici măcar combinezoane nu au pentru a se echipa corespunzător. „O să verificăm ceea ce se întâmplă la Secția de psihiatrie. Dacă lucrurile stau așa cum au fost prezentate, atunci situația este gravă și inadmisibilă. Vor fi luate măsuri și chiar se poate ajunge până la demisii“, a spus Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Comment here