Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Anchetă la spitalul din Târgu-Jiu, după ce un pacient cu trupul plin de răni a decedat. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a deschis o anchetă după ce imagini cu trupul plin de răni al unui pacient, care a decedat la o clinică privată din București, au fost prezentate la o televiziune națională. Adrian Colegea avea vârsta de 65 de ani. Acesta a suferit un accident vascular cerebral și a fost internat în Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. După o perioadă petrecută la ATI, starea bărbatului s-a îmbunătățit și a fost transferat la Secția de Neurologie. În tot acest timp, familia nu l-a putut vedea din  cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. După un timp, pacientul a fost mutat din nou la ATI, pentru că starea lui s-a înrăutățit. Fiica acestuia a reușit să intre și să-l vadă. S-a îngrozit când a văzut rănile care erau pe tot corpul. Medicul i-a recomandat să îl ia acasă și să-l îngrijească. Până la urmă, pacientul a fost transferat la o clinică privată din București, unde a decedat din cauza rănilor.

Gorjonline: Mai mult de jumătate din pacienții unei secții a Spitalului de Urgență Târgu-Jiu, confirmați cu COVID-19! Soluțiile pentru dezinfectat, sub cheie. Situație complicată la Psihiatrie, după ce mai mult de jumătate dintre pacienții internați au fost confirmați cu COVID-19, iar cadrele medicale și personalul auxiliar dau vina pe conducerea secției. Aceștia spun că, deși pe perioada stării de urgență și de alertă era indicat ca secția să aibă un grad de ocupare de maximum 20%, în mai multe perioade acesta a fost cu mult depășit, pentru ca indicatorul pe baza căruia se evaluează rezultatul secției și finanțarea să dea bine. În urmă cu aproximativ două săptămâni erau internați în jur de 30 de bolnavi la Psihiatrie, numai că, odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 au fost externați mulți dintre aceștia, unii chiar și pozitivi sau netestați. Cu toate astea, s-au înregistrat 11 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în rândul pacienților, în ultimele trei zile, iar rezultatul testului a fost pozitiv și în cazul unei infirmiere.

Pandurul: CE Oltenia schimbă planul de restructurare. Complexul Energetic Oltenia își modifică planul de restructurare pentru a se încadra în pretențiile celor de la Comisia Europeană. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, a primit bine noile propuneri. „Dânsa a primit propunerea de modificare și ajustare a planului și a fost foarte bine primită această propunere, chiar ni s-a spus că e un pas mare înainte”, a spus ministrul la o conferință pe teme de energie. Comisia a cerut măsuri pentru ca societatea să poate încheia contracte de vânzare a energiei pe termen mai lung, de patru – cinci ani. În acest sens, compania a prezentat un plan de acțiune care să conducă la încheierea de contracte bilaterale de vânzare de energie electrică pe termen lung.

Gorjeanul: Deputatul Weber: ,,Ministrul Energiei trebuia să-și dea demisia!”. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a criticat, în termeni duri, faptul că ministrul Energiei nu a avut un dialog susținut cu Comisia Europeană pe tema Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia și, în mod normal, după apariția documentului în care era explicată lipsa de fundament a planului care garanta viitorul companiei energetice, Virgil Popescu trebuia să-și prezinte demisia. Liderul social-democrat susține că este evidentă lipsa de profesionalism a ministrului Energiei, de când deține acest portofoliu, și consideră că e o bătaie de joc la adresa unei întregi regiuni faptul că, abia după o lună de zile de la publicarea scrisorii de către Comisia Europeană, Virgil Popescu a mers la Bruxelles pentru discuții. Liderul PSD Gorj susține că Virgil Popescu trebuia să demisioneze din funcția de ministru al Energiei, pentru că a dat dovadă de lipsă de profesionalism de când ocupă acest portofoliu, iar lipsa de comunicare cu Comisia Europeană a contribuit la eșecul planului de restructurare prezentat de CEO.

Comment here