Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline.ro: Terorizat de primarul căruia i-a dat șpagă 3.000 de euro la angajare: „Îmi faci pantofii!”. Procurorii efectuează, de câteva săptămâni, cercetări în legătură mai multe infracțiuni de care este acuzat primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan. Printre faptele penale reținute în sarcina primarului se regăsește și o șpagă de 3.000 de euro pe care primarul a luat-o de la Irinel Cotojman, zis ”Doctorul”, în schimbul angajării în postul de asistent medical comunitar. De la începutul anului trecut însă, primarul vrea să scape de asistentul comunitar, așa că a început să pună presiune pe acesta pentru a-l determina să demisioneze, iar locul să se vacanteze. Irinel Cotojman spune că, zilnic, este batjocorit în ședințe de primar, iar mai apoi acesta îl urmărește cu mașina pe teren. Asistentul comunitar susține că situația s-a agravat, după ce organele judiciare au fost sesizate în legătură cu unele fapte penale comise de primar.

Sabotorii.ro: CE Oltenia, demersuri pentru un împrumut uriaș. Complexul Energetic Oltenia a demarat procedurile pentru a accesa un credit de până la 241 de milioane de euro din Trezorerie, pe care să îl garanteze cu bunuri proprii până în limita a 120%. Cu alte cuvinte, să ia un credit în condiții de piață, care să nu fie considerat ajutor de stat de către Comisia Europeană. În paralel, CE Oltenia face demersuri și pentru a împrumuta 1,5 milioane de certificate de carbon. Termenul limită pentru achiziționarea celor șapte milioane de certificate aferente producției de energie de anul trecut este 30 aprilie 2021. Compania nu a comunicat informații legate de numărul de certificate deja achiziționate. Dacă va reuși să acceseze creditul de 241 de milioane de euro, s-ar salva pentru încă un an, pentru că o parte din bani i-ar folosi pentru funcționare.

Impact în Gorj: Cum răspunde directorul de la Ambulanță după ce prefectul de Gorj i-a cerut demisia. Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, susține că situația nu este așa de gravă cum se prezintă în raportul corpului de control al prefectului și că nu comentează solicitarea lui Corneliu Răducan Morega de a-și prezenta demisia. „Nu aveau cum că descopere ventilatoare defecte. Sunt sesizările pe care le scriu medici în jurnalul de bord al mașinii. Am arătat hârtia specialistului care asigură garanția la ventilator pe 1 martie și acesta era funcțional. Specialiștii dau asigurări că ambulanțele sunt în regulă. Cei de la Corpul de Control nu aveau cum să verifice toate ambulanțele. Foarte bine că mi-a cerut demisia. Eu nu comentez cererea și nu știu ce conține raportul Corpului de Control“ a declarat Mitroi.

Pandurul: Contract semnat pentru drumul expres Craiova. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, miercuri, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu. După luni așteptări și nenumărate promisiuni, contractul a fost semnat cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L. Valoarea contractului este de 20,2 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile.

Gorjeanul: Peste 600.000 de lei! Fostul primar de Săcelu a executat primăria pentru chiria pe terenul de sub sala de sport. Florin Jurebie, fostul primar PSD de Săcelu, a executat, în februarie, primăria pe care a condus-o până în septembrie, pretinzând Consiliului Local, din care face și el parte, să îi achite chiria pe terenul său de sub sala părăginită de sport din localitate. Executarea s-a făcut pe 18 martie pentru 613.954, 24 de lei, bani pe care Jurebie nu și i-a încasat în cele două mandate ale sale de primar al localității. Actualul primar, Gheorghe Dumitrelea, a contestat executarea și așteaptă punerea pe rol a dosarului, urmând să depună o plângere penală împotriva fostului edil care se află în conflict de interese în legătură cu această chirie.

Comment here