Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Weber: Vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor. Parlamentarii de Gorj s-au întâlnit, luni, cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Aceștia din urmă au dorit să știe dacă există susținere pentru proiectul de modificare a legii pensiilor, în baza căruia mii de mineri și energeticieni s-ar pensiona mai devreme. Parlamentarii PSD au anunțat că vor vota orice variantă a proiectului, dacă este în avantajul minerilor și energeticienilor. „În ceea ce privește amendamentul pentru modificarea Legii Pensiilor, astfel încât toți angajații Complexului Oltenia care îndeplinesc criteriile să fie încadrați în condiții grele de muncă, vă asigur că noi, cei de la PSD, vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor. Noi am depus deja un amendament în acest sens, dar dacă ceilalți colegi parlamentari vor să vină cu completări, susținem orice demers, astfel încât forma sa finală să fie benefică pentru toată lumea”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Gorjonline: Prefectul îi cere demisia, de urgență, managerului de la Ambulanță! Directorul medical a demisionat! Corpului de Control i-au fost ascunse documente care-i incriminează pe șefii SJA. A fost sesizată poliția. Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a efectuat verificări la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, printre altele, și cu privire la modul în care managementul instituției a asigurat condițiile, echipamentele și materialele sanitare necesare intervenției, în scopul asigurării asistenței medicale de urgență și transportul medical pentru transferul lui Adrian Dobrin, fostul șef din cadrul DSP, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu la Spitalul Universitar București. Referitor la funcționalitatea echipamentelor medicale din dotarea autospecialei GJ-09-ATI, care a efectuat transportul în cazul respectiv, comisia de control a considerat managementul SJA Gorj ca fiind deficitar, iar în acest context, prefectul Corneliu Răducan Morega a precizat că situația de la Ambulanță nu mai poate fi tolerată, și i-a solicitat managerului Constantin Mitroi ”să își prezinte imediat demisia”. Directorul medical al SJA, Dan Mihai Vîlceanu, a demisionat din funcție, în cursul zilei de marți, nu și managerul instituției.

Gorjeanul: Nou coordonator la Inspecție. Locul lui Dobrin, ocupat de inspectoarea Turtoi. Patru angajate de la Inspecție, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, sunt indisponibile din cauza Covid-19. O parte sunt afectate de virus iar o alta se află în izolare pentru că au intrat în contact cu colegele bolnave. Conducerea unității nu a tratat cu superficialitate situația și a numit-o pe Anca Turtoi, inspector în cadrul DSP Gorj, coordonator pe Inspecție, aceasta preluând astfel atribuțiile lui Adrian Dobrin, inspector șef la Serviciul de Control în Sănătate Publică, decedat de coronavirus. Numirea a fost confirmată de directorul DSP Gorj, Narcis Stoian. Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost implicată într-un adevărat scandal după ce în cazul Dobrin s-a deschis un dosar penal iar mai multe organisme au deschis anchete legate fie de transportul bolnavului, fie de prezența salariatului la Spitalul Târgu-Cărbunești și catalogarea incidentului drept accident de muncă.

Impact în Gorj: Cinci ventilatoare, puse în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Cinci ventilatoare au fost puse în funcțiune, ieri, de către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acestea sunt destinare pacienților cu COVID-19, internați la ATI, care au nevoie de un supliment de oxigen ca să poată respira. Ventilatoarele au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu de pe data de 8 martie. „Punerea în funcțiune se face doar cu un instructaj din partea firmei care a furnizat aparatele. În caz contrar, se pierde garanția. Am solicitat societății să trimită reprezentanți pentru a face acest instructajul. Până la urmă, deoarece avem nevoie de aceste ventilatoare, instructajul s-a făcut online și au fost puse în funcțiune“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Comment here