Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii.ro: Mitrescu demisionează din conducerea FNME. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a demisionat din funcția de vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie. “Eu nu mai pot lucra cu Pârvulescu, cu unul care nu apără interesele oamenilor. Este împotriva acestui proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare, mi se pare anormal. Eu nu mai pot lucra cu astfel de oameni”, a explicat Mitrescu. Pîrvulescu este președintele federației și a lăsat de mai multe ori să se înțeleagă că este împotriva celor care protestează de șase săptămâni în Piața Prefecturii, chiar dacă nu a spus-o explicit. Pîrvulescu s-a apărat pe pagina de socializare, unde a spus că nu este împotriva protestului, dovadă fiind faptul că nu a interzis nimănui să participe.

Pandurul: Vom fi îngropați în gunoaie. Autorizația de mediu a depozitului din Târgu Jiu, suspendată. Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis luni, 15 martie, să suspende autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu-Jiu. Din 23 martie, aici nu mai pot fi duse deșeuri, potrivit deciziei APM Gorj, care poate fi însă atacată în instanță. Tot Gorjul aducea deșeurile menajere la depozitul de la Târgu Jiu, dar soluție alternativă există numai pentru cele 33 de localități care fac parte din ADIS. Acestea vor putea duce deșeurile la depozitul din Mehedinți, în limita a 1.500 de tone pe lună, cu costurile de transport aferente, a transmis Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare din Consiliul Județean Gorj. Problema este ce se întâmplă cu diferența până la 4.500 de tone pe lună, nefiind exclus ca ghenele pline să facă parte din peisajul zilnic începând cu finalul acestei luni.

Gorjonline: Procurorii fac cercetări pentru UCIDERE DIN CULPĂ, în cazul bărbatului decedat, după ce se vaccinase cu AstraZeneca. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus, luni, 15 martie a.c., începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și a solicitat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj să efectueze verificări cu privire la decesul lui Ioan Barbu, fratele medicului Letiția Barbu, salariat al SGA Gorj, care a murit în urmă cu două săptămâni, în timp ce se afla la serviciu, după ce tocmai se vaccinase cu o doză din lotul de vaccin AstraZeneca din lotul AB2856, retras din centrele de vaccinare. Urmează ca organele de cercetare să evalueze probele prelevate de Serviciul de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la cadavrul bărbatului de 47 de ani, ulterior, pentru a stabili o legătură de cauzalitate între vaccin și deces, urmând să stabilească dacă este necesară sau nu exhumarea acestuia.

Gorjeanul: Un gorjean aflat în carantină la Săulești solicită ajutor financiar pe perioada celor 14 zile în care stă la domiciliu. Constantin Sanda, în vârstă de 45 de ani, se află în carantină la Săulești, locul unde domiciliază, după ce a revenit acasă din Republica Moldova. Acesta a fost obligat la carantină la domiciliu, ca și femeia și copilul minor, în vârstă de un an, cu care a venit în comuna din Gorj. Carantina a început de pe 4 martie și va expira pe 18 martie, perioadă în care cei trei, dar și alți doi minori, aflați în grija tatălui, se află și ei la același domiciliu, fără să fie însă carantinați. Cetățeanul este revoltat de situație, în special pentru că cei doi copii sunt opriți la domiciliu, deși trebuia să fi făcut cursuri la școală și la grădinița din comună, asta pentru că nu are cine sa îi ducă la unitățile respective de învățământ. Bărbatul a sesizat autoritățile locale, județene și centrale vizavi de situația celor doi minori, dar și pentru că, în opinia acestuia, oficialii ar fi trebuit să le asigure celor doi adulți și copiilor ,,coșul zilnic”. Cetățeanul spune că a apelat chiar 112 pentru a i se cumpăra de la farmacie medicația necesară pentru el și copilul cel mic.

Comment here