Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Când va fi stopată poluarea de la depozitul de deșeuri din Târgu-Jiu. O întâlnire importantă pe tema eliminării poluării de la groapa de gunoi din municipiul Târgu-Jiu a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Prefecturii Gorj. La întâlnire au participat reprezentanți ai societății Polaris Mediu, care administrează depozitul de deșeuri, instituțiilor abilitate, precum și doi cetățeni care locuiesc în zona afectată de mirosul puternic. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a transmis pe pagina sa de Facebook că s-au stabilit mai multe măsuri. „Împreună am stabilit un plan concret de măsuri pentru a pune capăt acestei situații neplăcute. Astfel, Primăria Târgu-Jiu și-a luat angajamentul să emită, în termen de o săptămână, autorizația de construcție pentru executarea investițiilor necesare pentru eliminarea poluării. Societatea care administrează depozitul de deșeuri va prezenta un grafic de realizare a măsurilor, care va fi monitorizat în fiecare zi de vineri de către o comisie formată din reprezentanți ai instituțiilor abilitate. De asemenea, reprezentanții Polaris s-au angajat ca problema mirosului de la groapa de gunoi să fie eliminată în termen de 11 săptămâni de la emiterea autorizației de construire“ a transmis prefectul.

Pandurul: Despăgubiri pentru mistreții lui Iordache. Victorie în instanță pentru senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache. Omul de afaceri din Turceni se judecă din vară cu statul român pentru a obține despăgubiri de aproape 7 milioane de lei pentru mistreții împușcați în fondul său de vânătoare. Tribunalul Gorj a decis vineri, 12 martie, să-i aprobe cererea de acordare a despăgubirilor. Circa două mii de porci au fost împușcați în complexul de vânătoare al omului de afaceri. Asta după ce la începutul anului trecut, în complex au fost găsiți trei mistreți morți, analizele arătând că aveau pestă. Omul de afaceri a cerut să primească despăgubiri similare cu cele acordate pentru sacrificarea porcilor cu pestă din gospodăriile oamenilor. După refuzul autorităților sanitar veterinare, care au invocat lipsa unui cadru legal, firma lui Iordache, SC Greenadel Prod SRL, a deschis proces în instanță. Direcţia Sanitar-Veterinară nu a considerat complexul de vânătoare ca fiind o exploataţie eligibilă pentru despăgubiri, în vreme ce o altă instituție a statului, Prefectura Gorj, a fost de părere că animalele sacrificate provin dintr-o „exploataţie autorizată” și că banii ar trebui dați.

Gorjeanul: Complicitate PENALĂ! Blocul cu trei etaje, construit în zona industrială a Târgu-Jiului, are ca fundament o serie de acte falsificate de șefa de la Urbanism, Ermina Pasăre. Din punct de vedere urbanistic, municipiul Târgu-Jiu arată dezastruos, cu blocuri între case, cu imobile construite ilegal, până în buza trotuarelor, chiar în zona de protecție a obiectivelor culturale, cu zone în care regimul de înălțime a fost sfidat de interesele unor dezvoltatori imobiliari, cu aprobarea șefilor compartimentelor de specialitate din primăria orașului. La o privire de ansamblu, situația este de-a dreptul penală, însă organele judiciare nu se sesizează nici măcar atunci când autorizațiile de construire, fundamentate pe documente falsificate ori pe temeiuri nelegale, sunt anulate de instanțele de judecată. Dimensiunea penală a acestei situații a atins apogeul, anul trecut, când printr-o serie de documente, în care s-au făcut adnotări cu pixul chiar de șefa Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, municipalitatea a autorizat, printr-o substituire de semnături cel puțin dubioasă, construirea unui bloc cu trei etaje, în zona industrială de Nord a orașului în care, potrivit Planului Urbanistic General aflat în vigoare, funcțiunea de locuire este exclusă.

Gorjonline: ȘOMER din pepiniera PNL, promovat DIRECTOR la Edilitara. Un personaj, care a ratat postul de consilier personal al viceprimarului Bogdan Bejinaru, apare în pole position pentru ocuparea unui post de director la Edilitara SA. Adunarea Generală a Acționarilor Edilitara Public SA, adică cei doi consilieri locali liberali Constantin Semen și Ion Slivilescu, a aprobat, luna trecută, pe 22 februarie, un nou Stat de funcții și o nouă organigramă a societății. Practic, modificările din structura organizatorică privesc, printre altele, înființarea unui post de director producție, prin transformarea postului de responsabil tehnic cu execuția. Cel mai vehiculat nume pentru funcția de director de producție al Edilitara SA este cel al lui Cosmin Nicolae Costache, membru în Biroul Politic al PNL Târgu-Jiu.

Comment here