Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: PANICĂ în rândul gorjenilor vaccinați cu doze AstraZeneca din lotul AB2856! Bărbat, MORT, la o zi după vaccinare! 1.500 de doze, în Gorj, în centre în care s-au vaccinat profesorii, polițiștii și jandarmii. Reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, cei ai Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale a Medicamentului au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, carantinarea temporară a dozelor de vaccin AstraZeneca lot AB2856, din centrele de vaccinare din Gorj și alte 21 de județe până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, după ce Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, în urma a trei decese suspecte. Există informații potrivit cărora în județul Gorj au ajuns 1.500 de doze de vaccin din acel lot, în centrele de vaccinare de la Tismana, Stoina, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu. Mai mult, unele surse susțin că fratele medicului Letiția Barbu, decedat la data de 1 martie, în urma unui infarct miocardic acut extins, după ce se vaccinase, cu doar o zi înainte în centrul de la Bumbești-Jiu, cu o doză din lotul AstraZeneca cu probleme.

Impact în Gorj: Noi acuzații la adresa spitalului de la Târgu-Cărbunești, în cazul Dobrin. Firuța Marcu, nașa lui Adrian Dobrin, a lansat noi acuzații la adresa personalului Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, acolo unde a fost internat timp de mai multe zile fostul șef din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Femeia a spus, într-o intervenție telefonică la Tele 3, că fie personalul medical a fost ignorant, fie incompetent: „Unii angajați din cadrul Spitalului Târgu-Cărbunești au avut o revelație și și-au adus aminte că intrau medicii buluc la Adrian în salon, nedându-și seama că prin asta le fac mai mult rău medicilor, decât bine. Eu aș fi crezut despre cei de la Târgu-Cărbunești că sunt ignoranți și fricoși, dar dacă au intrat la Adrian în salon și nu și-au dat seama în ce stare este, asta înseamnă incompetență. Atunci chiar nu știu ce mai caută acolo“, a declarat femeia.

Gorjeanul: 11 oameni cu funcţii, chemaţi de şefii sindicali din CE Oltenia, la Prefectură. Liderii celor patru federaţii sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federaţia Națională Mine Energie, Federaţia Energetica, Federaţia Sindicatelor Libere și Independente Petrol – Energie, le solicită ministrului Energiei, parlamentarilor de Gorj, prefectului, şefului CJ şi directorilor CEO, să vină la Prefectura Gorj, la discuţii, în data de 15 martie. ,,Având în vedere situația de tensiune, nemulțumire şi încordare a celor peste 12.000 de angajați ai Societății Complexul Energetic Oltenia SA, generată de: întârzierea aprobării Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia SA; necesitatea adoptării unui act normativ în vederea acordării de venit de completare pentru salariații societăţii afectați de programul de restructurare; necesitatea adoptării unui act normativ referitor la reducerea vârstei de pensionare, aplicabil salariaţilor societăţii, solicităm participarea celor menționați la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor noastre, pentru identificarea unor soluții comune la problemele cu care se confruntă salariații companiei, în data de 15.03.2021, ora 12.00, la sediul Prefecturii Gorj” se arată în adresa trimisă de federații.

Sabotorii: Mii de motreni riscă să rămână fără căldură. Locuitorii municipiului Motru riscă să rămână fără căldură şi apă caldă din cauza problemelor Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA). Societatea care asigură agentul termic este de ani buni în insolvenţă, dar autorităţile au reuşit mereu să demareze procedurile pentru ca uzina să benefieze de finanţare de la guvern. Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, spune că anul acesta uzina beneficiază doar de cinci milioane, deși are nevoie de 9,8 milioane, fiind într-o imposibilitate de funcţionare în perioada următoare, neavând bani pentru achiziționarea certificatelor CO2.

Pandurul: Nu va afla niciodată de ce i-a murit mama. Un gorjean se luptă cu morile de vânt, dorind să afle cauzele morții mamei sale. Constanța Dănescu a decedat în urmă cu cinci luni la spitalul din Târgu-Cărbunești, iar familia a cerut atunci efectuarea unei necropsii, lucru care nu s-a întâmplat. Băiatul femeii a făcut și o plângere la poliție în speranța că măcar oamenii legii vor face lumină în acest caz și vinovații de moartea mamei sale vor fi trași la răspundere. Fără autopsie, este greu de crezut. Constanța Dănescu avea 62 de ani și se știa cu probleme la fiere. La jumătatea lunii octombrie s-a trezit dintr-o dată că nu mai poate să bea apă. Și-a făcut un set de analize și a fost direcționată către Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale. Acolo a și decedat.

Comment here