Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: DOCUMENT! SCENARIU NEGRU PENTRU CEO: Comisia Europeană are îndoieli cu privire la faptul că planul de restructurare ar conduce la restabilirea viabilității companiei. Comisia Europeană l-a informat pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, încă de pe 5 februarie a.c., în legătură cu decizia de a iniția procedura de verificare a finanțării publice a Complexului Energetic Oltenia. Din documentul care a fost făcut public reiese faptul că Comisia a concluzionat că planul de restructurare prin care România intenționează să acorde aproximativ 1,328 miliarde de euro societății CE Oltenia implică ajutor de stat și, prin urmare, va evalua legalitatea și compatibilitatea acestuia cu piața internă. Conform mențiunilor din acel document, se prefigurează un scenariu negru pentru CEO. Guvernul nu va putea aloca cele 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2, fără a avea aprobarea Comisiei Europene, deși CEO trebuie să cumpere certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut până la data de 30 aprilie, altfel riscă penalizări uriașe, de 100 euro/tonă de CO2.

Sabotorii.ro: O nouă anchetă legată de decesul lui Adrian Dobrin. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunțat că cercetează decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Ancheta a fost declanșată după ce s-a aflat că Dobrin a mers în control la spitalul din Târgu Cărbunești, acolo a fost internat pentru că se simțea rău și s-a ajuns apoi la concluzia că are Covid. Fiind în timpul serviciului atunci când a ajuns la spital, are și ITM competență de verificare. Starea lui Dobrin s-a înrăutățit peste câteva zile, iar când s-a luat decizia transferării la un spital din București, acesta a avut neșansa de a fi într-o ambulanță căreia i s-a stricat aparatul de ventilare. Cazul este cercetat și de Poliție.

Gorjonline: Directorul medical care a reușit să dilate timpul, pentru că nu-i ajunge salariul de 30.000 de lei! Ziua are 25 de ore, atunci când face gărzi la un centru de permanență! Salariile uriașe din sistemul medical nu-i îndestulează pe unii șefi ale căror venituri tind spre 30.000 de lei, lunar, așa că, pentru alte câteva mii de lei la bugetul familiei, apelează la tertipuri care frizează penalul. Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Dan Mihai Vîlceanu, cumulează salariul cu o pensie militară, totalizând venituri de peste 32.000 de lei lunar, iar din luna februarie apare în programul de gărzi al Centrului de Permanență Peștișani. Problema e că în trei din cele șapte zile de gardă, programul i s-a suprapus peste cel de director al SJA, așa că, dacă nu încalcă legea, Vîlceanu a reușit performanța de a dilata timpul, iar acele zile au avut 25 de ore, ori s-a dedublat și a putut fi prezent în ambele locuri, în același timp sau, atunci când programul la Peștișani s-a terminat exact la ora la care ar fi trebuit să înceapă cel de director la SJA, medicul s-a teleportează instantaneu și n-a mai străbătut distanța până la Târgu-Jiu sub presiunea unei secunde.

Pandurul: Procesul dintre Boza și CE Oltenia a fost suspendat. Tribunalul Gorj a decis, miercuri, suspendarea litigiului dintre fostul manager Sorinel Boza și Complexul Energetic Oltenia, fostul său angajator. Procesul care are ca obiect „pretenții” a fost înregistrat în iunie 2020, fiind mutat de la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Gorj. La primul termen, de luna trecută, cauza a fost amânată pentru „lipsă apărare”. Boza a înaintat această acțiune la scurt timp după ce a fost înlăturat de la conducerea companiei, înainte de încetarea mandatului de contract. Și CE Oltenia a deschis mai multe procese pe numele foștilor directori sau supraveghetori, pentru recuperarea unor prejudicii stabilite de organele de control.

Comment here