Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Soția lui Dobrin face acuzații dure: Avea traheea ruptă și toracele plin cu apă și aer. Soția lui Adrian Dobrin face dezvăluiri și acuzații grave după ce și-a înmormântat soțul. Femeia susține că acesta a fost trimis spre București cu traheea fisurată și cu toracele plin cu apă și aer. Nu știe cine se face vinovat de această situație, dar speră ca anchetatorii să facă verificări în acest caz și să lămurească lucrurile. Ea a explicat, pas cu pas, cât de rapid s-a înrăutățit starea bărbatului și cum a ajuns să-i mai poată funcționa plămânii doar 5% la doar cinci zile de la internare.

Gorjeanul: Dezastru la Târgu-Jiu! ,,Ăştia ne omoară în case!” – Şefii de instituţii, chemaţi de prefect. Situaţia oamenilor care trăiesc în cartierele Slobozia şi Bârseşti, dar şi a celor din Băleşti, a devenit de-a dreptul insuportabilă. Poluarea generată de depozitele de gunoaie din cele două zone – mirosul înţepător, insuportabil, particulele periculoase, cum sunt PM10, sau particulele de sticlă de la depozitul de ,,reciclare” din Băleşti, care sunt inhalate de toţi cei care locuiesc în „oraşul lui Brâncuşi”- fac imposibilă o viaţă normală. Prefectul Corneliu Răducan Morega promite că situaţia va fi rezolvată, cel puţin în cazul Slobozia, fie prin închiderea depozitului care funcţionează ilegal, fie prin întocmirea unui calendar prin care firma Polaris va fi obligată să elimine masiva poluare.

Impact în Gorj: Un singur vinovat pentru dispariția a o sută de tone de motorină din gestiunea Termocentralei Turceni. Procesul privind dispariția unei cantități de 100 de tone de motorină din gestiunea Termocentralei Turceni s-a încheiat la Curtea de Apel Craiova. O singură persoană a fost găsită vinovată. Este vorba despre gesionarul Ilie Berele, care a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Ceilalți zece inculpați din dosar, foşti şi actuali angajaţi din Complexul Energetic Oltenia, au fost achitați de instanța de judecată. Au fost achitați Andrei Cauc, Vlad Dovleac, Ion Gogioman, Ileana Jiroveanu, Ionuţ Adrian Biriboiu, Constantin Ciorei, Constantin Popescu, Gheorghe Iriza, Teodor Iloiu, Elena Narcisa Sîrbu. CEO s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de peste 730.000 lei.

Sabotorii.ro: Și Miruță se opune pensionării bruște a salariaților CE Oltenia. Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia își pierd speranța că va trece proiectul de lege care le-ar fi permis pensionarea mai devreme. După PNL, și USR susține că este riscant acest proiect prin care mii de salariați ar ieși brusc la pensie. Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a spus că “este o problemă pentru Complexul Energetic Oltenia să plece brusc cinci mii de oameni”. Acesta susține că și așa personalul din producție este subdimensionat, nu pot fi luate măsuri care să îl reducă la jumătate. Primul parlamentar de Gorj care s-a arătat rezervat a fost Dan Vîlceanu, de la PNL.

Gorjonline: Școală din Schela oferită gratuit unui ONG cu tot cu Monumentul Eroilor. Fostul primar de Schela, Aristide Șerbănescu, a oferit, printr-un contract de comodat, Asociației Hoinari în Sălbăticie din Bumbești-Jiu, în 2018, o școală din comună. Este vorba despre fosta școală primară din Arsuri, care a ajuns astfel să fie folosită de asociație, gratuit, timp de cinci ani de zile. Abia în 2023, acestui ONG îi va expira contractul, dar există șanse sa fie reînnoit chiar dacă, localnicii spun că Asociația nu și-ar fi îndeplinit rolul, acela de a ecologiza periodic zona. Contractul în opinia unora dintre cetățeni este făcut în favoarea ONG-ului și nu a autorității locale, care ar fi obligată să achite așa zise investiții făcute de ocupantul spațiului respectiv.

Comment here