Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SFÂȘIETOR! Soția inspectorului Dobrin: A fost omorât! DSP a sesizat Poliția. Acuzații extrem de grave au fost făcute de soția lui Adrian Dobrin la adresa sistemului sanitar: ”Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar în codul penal se numește crimă”. Fostul șef al Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP a decedat, sâmbătă, în spitalul din Râmnicu-Vîlcea, unde a ajuns din cauză că instalația de oxigen a ambulanței care-l transporta către o unitate medicală din București s-a defectat. În afară de controversele legate de defecțiunile apărute la ventilatorul din ambulanță, există altele și cu privire la modul cum a fost tratat în cele cinci zile cât timp a fost internat în Spitalul Târgu-Cărbunești. Apropiații lui Dobrin acuză că medicii nu au intrat în salonul acestuia timp de patru zile, deși starea sa de sănătate degenerase în mod evident. Soția fostului inspector DSP, Adrian Dobrin, a scris pe o rețea de socializare, la scurt timp după înmormântarea acestuia, că soțul său a fost omorât, referindu-se la echipamentul medical defect din ambulanța care-l transporta la un spital din Capitală, după ce starea sa de sănătate se agravase, în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Gorjeanul: Încă un miner mort. A apucat doar trei luni de pensie. A lucrat aproape 40 de ani, dar nu a apucat să se bucure de pensie decât trei luni. Povestea minerului a fost spusă de Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari. „Colegii de la Cariera Roșia m-au rugat să scriu despre ultimul lor coleg decedat la 3 luni după ce a ieșit la pensie. Este vorba despre Magereanu Gheorghe (Bebe), 57 de ani, care ultima dată a lucrat ca lăcătuș de utilaj pe halda 2, Roșia. A ieșit la pensie anul trecut, în decembrie, la vârsta de 57 de ani, după 38 sau 39 de ani de contribuție la sistemul de pensii, și știind că pensia vine abia la 3 luni după decizie, cred că nici nu a apucat primul cupon, sărmanul nostru coleg!” a scris Tomescu, pe pagina de socializare. Minerii și energeticienii au protestat la Târgu-Jiu pentru reducerea vârstei de pensionare.

Pandurul: Face 50 de angajări la Târgu-Jiu. Firma SECOL recrutează ingineri, șoferi și personal de specialitate pentru a realiza șoseaua de centură a municipiului Târgu-Jiu. Anunțul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu, care a precizat că este vorba de angajarea a 50 de persoane. Cel puțin o treime din traficul din oraș ar putea fi preluată de centură când aceasta va fi gata. Lucrările sunt făcute în proporție de 40% și au fost abandonate de mai bine de patru ani. Șantierul este plin acum de buruieni care ajung și la doi metri, iar pasarelele deja ridicate au început să se degradeze. Noul constructor ar urma să finalizeze lucrarea în septembrie 2022. Valoarea proiectului este de 44 milioane de euro.

Impact în Gorj: Cine este arhitectul șef al municipiului Târgu-Jiu. Este vorba de Mihaela Pârvulescu, care a câștigat concursul organizat de Primăria Târgu Jiu. „Avem arhitect-șef la Primăria Târgu-Jiu după trei încercări nereușite. În acest moment echipa este completă. Este arhitectul șef pe care Primăria Târgu-Jiu îl așteaptă de 20 de ani. Este vorba de o arhitecta Mihaela Pârvulescu. Este noua arhitectă șefă a municipiului Târgu Jiu. Este un om cu experiență vastă, este o persoană tânără, de 35 de ani. Am avut și prima întâlnire“, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la o emisiune.

Comment here