Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Prefectul județului Gorj trimite Corpul de Control la Serviciul Județean de Ambulanță, după ce un pacient a decedat după ce sistemul electric al unei ambulanțe care transporta un pacient cu COVID-19 s-a defectat, iar bolnavul a decedat ulterior la spital. Corneliu Răducan, prefectul de Gorj, a precizat că, dacă cineva este găsit vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat, atunci va răspunde: „Nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor. Dacă cineva este vinovat, atunci va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie făcută o verificare amănunțită a stării în care se află toate ambulanțele“. Adrian Virgil Dobrin, șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decedat în Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, după ce sistemul electric al ambulanței, care îl transporta la un spital din București, s-a defectat. Echipajul de pe ambulanță a trecut la ventilarea manuală, dar pacientul a suferit un stop cardio-respirator în spital.

Sabotorii.ro: INCOMPETENȚA UCIDE! Managerul de la Ambulanță știa de 3 luni de ventilatorul defect din salvarea în care a murit inspectorul DSP! Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj caută scuze lipsite de suport real, după ce, în spațiul public, au apărut informații că aparatul de oxigen din autospeciala în care a murit Adrian Dobrin, inspector șef la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Gorj, era defect. Dobrin avea 48 de ani și a fost preluat de la spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la Spitalul Târgu-Cărbunești, în care era internat de câteva zile, fiind infectat cu SARS-CoV-2 și pneumonie acută severă bilaterală, și urma să fie transferat la o unitate medicală din București. Constantin Mitroi, managerul SJA Gorj, a declarat presei că, la intrare în Râmnicu-Vîlcea, un ventilator de pe ambulanță nu a mai funcționat din cauza unei siguranțe care s-a ars, echipajul a mers în prima unitate de primiri urgențe, însă pacientul a intrat în stop cardio-respirator și a decedat. În realitate, acel ventilator este defect de mai bine de trei luni, acest aspect fiind menționat, în repetate rânduri, în jurnalul de bord al autospecialei, iar la finele lunii decembrie a fost trimis la reparat. Mai mult, managerul SJA a fost informat, printr-un referat, în urmă cu nici două săptămâni, de către un medic de pe acea salvare, despre faptul că ventilatorul nu funcționează, însă a luat nicio măsură.

Pandurul: Nori de cenușă în jurul termocentralei din Turceni. Un gorjean care locuiește la câțiva kilometri de depozitul de cenușă de la Turceni spune că s-a săturat de praful pe care este nevoit să îl înghită zi de zi, mai ales atunci când bate vântul. Adrian Burneci locuiește în comuna Ionești și a trimis presei o filmare realizată pe 6 martie, în care se văd norii de cenușă. “De când a fost mutat depozitul de cenușă rezultată în urma arderii lignitului de la Termocentrala Turceni avem poluare masivă cu pulbere, nu putem lăsa hainele afară și nici ferestre deschise. Deși au fost făcute nenumărate sesizări la instituțiile statului, nu s-a făcut nimic pentru protejarea sănătății locuitorilor comunelor Ionesti și Brănești, puternic afectate de poluarea cu pulbere de cenușă, în special în zilele cu vânt”, a declarat cetățeanul.

Gorjeanul: Record la termocentrala din Rovinari. Complexul Energetic Oltenia a înregistrat un nou record în termoenergetica românească. „Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul românesc, grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, a înregistrat aproximativ 5.506 ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Național fiind realizat în data de 17.07.2020”, se arată într-un comunicat al CE Oltenia. Grupul a fost oprit în data de 3 martie, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem. „Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate şi pregătite să îndeplinească inclusiv noile condiţii valabile din august 2021”, susține compania.

Comment here