Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Noul prefect, învestit în funcție. Instituția Prefectului Gorj are, de joi după-amiază, o nouă conducere. Noul prefect USR Corneliu Răducan Morega și subprefecții liberali Virgil Drăgușin și Marcel Petrică Iacobescu au depus jurământul de învestire în funcție. „Membrii filialei USR Gorj îi urează mult succes în activitatea de Prefect al județului Gorj colegului Corneliu Răducan Morega și îl asigură de toată susținerea în demersul de a face din județul Gorj un loc din care tinerii să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru o viață mai bună!”, a transmis USR Gorj. Fostul prefect Cosmin Pistol se reîntoarce la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. El ocupa postul de director economic atunci când a venit la conducerea Prefecturii Gorj.

Gorjeanul: Cosmin Morega, ales președinte al PSD Motru. În prezența președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, a deputatului Claudiu Manta, a președintei organizației de femei Anca Bordușanu și a liderei de femei de la municipiul Târgu-Jiu, Marcela Mrejeru, s-au desfășurat, joi, la Motru, alegeri interne la organizația municipală. Invitați la eveniment au fost și primarii de la Cătunele, Văgiulești și Glogova. Cosmin Morega a fost ales președintele PSD Motru cu unanimitate de voturi, acesta deținând conducerea organizației în interimat, de la alegerile locale.

Gorjonline: Primarul Stan recunoaște ȘPAGA! „Doctorul” a dat 1.500 de euro pentru angajare. Procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Gorj efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la fals și uz de fals, de către primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan, și alte persoane din cercul de apropiați ai acestuia, au declarat surse judiciare pentru gorjonline.ro. Stan este acuzat, printre altele, și de faptul că a pretins bani pentru angajarea unei persoane în postul de asistent medical comunitar. Într-o înregistrare, aflată la organele de cercetare penală, primarul recunoaște că, în prezența sa, Florin Clipici, omul său de încredere, angajat al Primăriei Albeni, i-a pretins unei persoane 3.000 de euro pentru a fi angajată în postul de asistent medical comunitar, iar, ulterior, a primit de la aceasta suma de 1.500 de euro.

Sabotorii: Miner decedat la doar 39 de ani. Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a murit la doar 39 de ani, în urma unei boli incurabile. Colegii de la Cariera Pinoasa îl plâng pe Cătălin Olaru. “Păcat de el, era un băiat respectuos, cu mult bun simț”, a spus liderul sindical Alexe. “Era bolnav, nu a avut legătură decesul cu serviciul, dar e păcat, că avea și un băiețel”, a adăugat acesta. Zeci de mineri și energeticieni din Gorj protestează de patru săptămâni la Târgu Jiu, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare, din cauză că mulți colegi mor de tineri din cauza unor boli, iar unii abia apucă doi-trei ani de pensie.

Impact în Gorj: Mesajul autorităților după ce un târgujian a decedat după o zi de la efectuarea vaccinului anti COVID-19. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis un comunicat de presă în legătură cu bărbatul de 47 de ani, din Târgu Jiu, care a decedat după doar o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19. ”În cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca. În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu-Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins“ se menționează în comunicat. Ion Barbu, în vârstă de 47 de ani, angajat la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj a decedat în urma unui infarct care s-a produs după numai o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19. Ioan Barbu era fratele unui medic oftalmolog cunoscut din Târgu-Jiu.

Comment here